Vés al contingut
Catalunya Religió
pessebres vivents
Federació Pessebres Vivent Catalunya

FEDERACIó PESSEBRES VIVENTS CATALUNYA Les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya han rebut 101.769 visitants durant el període comprès entre el 6 de desembre de 2023 i el 14 de gener de 2024, segons ha anunciat l'entitat. Ha estat una temporada marcada per la commemoració dels 800 anys del primer Pessebre de la història i que la Federació va celebrar el 19 de novembre amb el Pessebre Vivent Gegant de Montserrat que va aplegar per primera vegada a 34 Pessebres Vivents de Catalunya en un muntatge únic amb prop de 900 figurants i milers de visitants.

Des de les entitats que conformen la Federació de Pessebres Vivents, es valora molt positivament l’afluència de visitants que han assolit els 43 pessebre que han estat actius aquesta temporada i que mostra la consolidació dels nivells d’assistència d’abans de la pandèmia. Es destaca també l’esforç i implicació de totes les persones voluntàries que fan possible que la tradició dels Pessebres Vivents mantingui una salut de ferro.

Les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’han dut a terme a 43 poblacions de totes les províncies de Catalunya. Enguany s’han celebrat els 50 anys del Pessebre Vivent de Bàscara, 40 anys dels Pessebres Vivents de Maçanet de la Selva i Peralada, els 35 de Vila de Rupit i Vilavenut i els 25 de Premià de Dalt, Corró d’Avall i Prullans de Cerdanya.

La història de la Federació

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya (FPVC) agrupa 49 entitats d’arreu del territori amb l’objectiu de portar a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i la relació entre ells. Constituïda formalment el 2018, la Federació recull la tasca de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, creada el 1991. Actualment, presideix l’entitat Àngels Serentill, coordinadora del Pessebres Vivent Pont Llarg de Manresa. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.