Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) Laboratori ve de laboratorium, terme del llatí medieval que fa referència a un espai que permet fer experiments i mesures. Antigament, quan un hi pensava, imaginava un lloc tancat, ple de científics amb mostres, pipetes i alcohols, bates blanques i extintors. Els temps canvien: avui, tenim laboratoris de fotografia, d’anàlisis clíniques o, per què no, d’art!

El Laboratori Creatiu que proposa l’escola Adhara queda molt lluny d’aquella imatge més clàssica. Els nois i noies de 5è de primària a 4rt d’ESO, barrejats, treballen enmig de la natura, al Pirineu (Vall de Pineta), i les seves eines són pinzells, colors, càmeres i el mateix procés creatiu… “El nostre objectiu és crear un espai-residència on treballar la creativitat amb nois i noies fora d’una aula, en format de lleure i de la mà de professionals de l’art i l’educació” explica Anna Oliver, una de les responsables.

Aquesta iniciativa, que se celebra per segon any i oberta a qualsevol interessat, tindrà lloc entre el 25 i el 29 de juny a la casa de Pineta. “Busquem que els joves incorporin un llenguatge nou, que aprenguin a llegir què passa al món i què passa dins seu” i puguin expressar-ho a través de l’art d’una manera diferent. Per això, només arribar se’ls entregarà una llibreta d’artista: “perquè apuntin, facin esbossos… durant tots els dies” ens comenta l’Anna, qui afegeix que “treballaran amb un referent -agafaran part de l’obra de l’artista interdisciplinar Perejaume, que treballa de cara a la natura i el paisatge- i a partir d’ell investigaran. També s’aproparan a moviments com el land art, el bodyart o les performances i coneixeran noves tècniques. S’aproparan a l’obra de diferents artistes perquè pretenem ajudar-los a entendre diferents propostes i llenguatges artístics que no es toquen a l’aula durant el curs escolar”. Sense oblidar el joc i el moment audiovisual de cada nit.

El 29 de juny tots ells tornaran cap a casa amb la seva llibreta plena de tècniques apreses i experimentades i dels noms dels artistes que hauran conegut. I qui sap quantes idees, somnis i possibles creacions amagades entre les pàgines.