Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Els adolescents i joves de l’arxidiòcesi, convocats per la Delegació diocesana de pastoral de joventut, s'han aplegat aquest dissabte al Teatre Auditori de Salou per donar el tret de sortida a la trobada diocesana d’aquest any.

L’acte de benvinguda va comptar amb els parlaments de Jaume Pujol, administrador apostòlic de l’arxidiòcesi; de Josep Mateu, delegat diocesà de Joventut; de Santiago Soro, rector de la Parròquia de Santa Maria del Mar de Salou i de Pere Granados, alcalde de Salou. Els parlaments van ser acompanyats per la interpretació de l’himne «Tu ets amb mi» a càrrec de Joan Àguila i d’uns jocs de benvinguda.

Seguidament, els joves participants es van dividir per edats. En cada un dels espais els joves van poder conèixer i treballar la vocació i el testimoni de santedat d’un personatge diferent: un jove surfista, metge i seminarista, que va morir al mar, Guido Schaffer; una jove religiosa lliurada als més necessitats, Clare Crockett, i sant Óscar Romero.

Acollida de la creu de Mossul

El moment més emotiu de la Trobada va ser l’entrada de la creu de Mossul portada pels mateixos joves. La creu, procedent de l’església siro-ortodoxa de Sant Simó de Bartella, als afores de Mossul (Iraq), forma part d’un Viacrucis de paret i té clares marques d’haver estat cremada a causa d’un incendi. L’artista Beatriz de Colmenares, per realçar-la, ha ornamentat una creu de majors dimensions que conté la creu malmesa. Gràcies a la Fundació Pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada la creu de Mossul s’estarà a l’arxidiòcesi durant tot aquest mes de maig i serà acollida per parròquies, escoles i comunitats.

També es va comptar amb el testimoni d’un jove cristià de l’Iraq que, juntament amb el seu germà, ha hagut de marxar de casa seva a causa de la seva fe.

Tot seguit, en processó, acompanyats de palmes i música, els joves es van dirigir a l’església parroquial de Santa Maria del Mar de Salou on es va celebrar l’eucaristia.

«Estimats joves», va dir Pujol en l’homilia, «deu ser obra de l’Esperit Sant haver començat el meu episcopat amb joves i que, avui, un dia tan significatiu per a vosaltres com és aquesta trobada sigui per a mi el final del meu episcopat. Vaig començar amb vosaltres i acabo amb vosaltres. Sou un do per a l’Església, sou l’alegria, la flama viva i inquieta, el nostre futur. Gràcies per acompanyar-me  aquell primer dia, gràcies per acompanyar-me avui i per deixar-vos acompanyar».

La celebració es va cloure venerant la creu de Mossul seguida del sopar i el concert a càrrec a càrrec de DJ Nira. L’any vinent la Trobada diocesana de joves se celebrarà a Valls.