Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Lourdes les diòcesis catalanes han celebrat aquest cap de setmana la Jornada de pregària pels afectats de la pandèmia.

A la Catedral de Tarragona, la celebració va ser presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, van participar-hi els membres de la Delegació diocesana per a la pastoral de la salut i les persones amb necessitats especials així com de l’Hospitalitat diocesana de la Mare de Déu de Lourdes de Tarragona. L’eucaristia va ser retransmesa per la pàgina de Facebook de l’Hospitalitat fet que va facilitar que moltes persones, algunes d’elles malaltes, poguessin seguir la celebració des de casa.

“Heu vingut aquí en el dia que celebrem la memòria de la Benaurada Mare de Déu de Lourdes, un moment propici que dediquem a honorar la Mare de Déu, Salut dels malalts. En aquest marc, preguem avui especialment per tots els afectats per la pandèmia, sobretot els qui s’han posat malalts, tot recordant també els qui han mort aquest últim any per aquesta pesta que ens està assolant”, va expressar l’arquebisbe Joan en l’homilia. “És temps de prova per a l’àmbit de la salut. I com que és temps de prova també és temps de testimoni decidit. Tots els cristians hi estem cridats a donar exemple tot seguint l’exemple de Jesús”, va dir.

El mateix diumenge dia 14 també se celebrava l’inici de campanya de Mans Unides contra la fam. Amb motiu d’aquesta Jornada l’arquebisbe va dedicar unes paraules de sensibilització en l’homilia. “Prop de 1.500 milions de persones –essencialment a Àsia del Sud i Àfrica– pateixen pobresa en les seves múltiples dimensions. I cal que moltes veus reclamin amb rotunditat la dignitat i igualtat de tots els éssers humans i els seus drets. Això s’ha de fer i es pot fer, bàsicament, des de la generació de nous estils de vida i, sobretot, des de la creació de condicions de vida més humana, posant l’economia i la política al servei d’aquesta igualtat”, va manifestar.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.