Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Islamcat) El Cementiri Comarcal de Roques Blanques del Papiol ha inaugurat el nou recinte per als enterraments de la comunitat musulmana. Representants de l'administració catalana i de la comunitat musulmana han assistit a l'acte d'aquest divendres 12 de novembre. "El projecte donarà resposta a una necessitat de la comunitat musulmana que es va evidenciar amb l'inici de la pandèmia", expliquen des d'Islamcat. Tant l'administració com els representants de la comunitat musulmana "van percebre la manca d'un recinte musulmà perquè la comunitat pugues enterrar els seus difunts".

El recinte té 84 departaments habilitats segons "els principals requeriments" de la religió musulmana: construïts directament a la terra, orientats a la Meca i coberts amb una làpida de granit on es graven les dades del difunt.

El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohammed El Ghaidouni, ha valorat "molt positivament aquesta obertura i acollida del país": En la mateixa línia, la directora general d'Afers Religiosos, Yvonne Griley, ha expressat que es tracta "d'una satisfacció per l'administració". "La iniciativa voldríem que es pugui estendre per tot el territori de Catalunya", ha dit. També ha assegurat que el cas de Roques Blanques "ens dona l'oportunitat de conèixer com les diferents persones poden ser enterrades". Un cementiri que, per Griley, és un model per poder conviure en el moment de la mort tal com es conviu durant la vida.

El director general de Cementiris d’Àltima, Joan Ventura, ha reivindicat que Roques Blanques està obert a “tota mena de cultures i, com a cementiri públic i multiconfessional, acull totes les creences”. A més, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, ha argumentat que la seva comarca és “diversa i plural”, i per això la inauguració d’aquest recinte respon a la demanda d’atendre la diversitat religiosa del territori.

Un projecte que es va iniciar ara fa un any amb la primera visita de representants de la comunitat musulmana i de l'administració catalana per donat el vistiplau del començament d'aquest projecte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.