Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ramon Bassas –CR) Els lectors de Catalunya Religió coneixeran l’Ignasi Garcia Clavel, almenys, pel magnífic repàs a la seva vida que en va fer la Glòria Barrete fa pocs mesos, cosa que m’estalvia de repetir el doll d’informació i que ja no m’hi càpiga res més, per què el seu full de serveis és llarguíssim i, esclar, impecable. Tant, que el Grup de Treball Estable de Religions –GTER– li va lliurar pel maig el Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós.

Discretíssim, malgrat tot, i amb una edat que no aparenta, ara que està jubilat diu que es dedica “a voluntariats diversos”, cosa que, de fet, també feia quan estava en actiu. Prova d’això és que va compartir,durant un temps, la presidència de Catalunya Religió amb Josep M. Carbonell. “Ara sóc al patronat de la Fundació Catalunya Religió”, concreta. “I com va ser que t’interessessis, pel portal?”, li demano. “Va ser fruit de la reflexió que vam fer uns quants amics de fer un portal ampli d’informació, centrat, modern i arrelat al país, i també el fet d’haver-lo obert a d’altres religions”, respon. “I t’agrada, el resultat?”. “Sí”, diu, ”crec que s’ha aconseguit força”. 

De cara al futur, Garcia Clavel espera “poder-lo consolidar més encara, ampliant les visites al portal i augmentar la presència interconfessional”. “I com el veus en el proper decenni?”, encara li pregunto. “Pels deu anys propers desitjo que siguem prou fidels a l’esperit fundacional i puguem fer el servei que ens havíem proposat”.

“Doncs bé, ha arribat l’hora que ens recomanis una cançó”, li plantejo. “A mi m’agrada ‘Viva la vida’, de Coldplay, un tema de Chris Martin i Guy Berriman, dos dels components d’aquest grup anglès”, fa. Aquesta cançó, que conté referències religioses, es va fer famosa a l’estiu de 2008 després d’haver servir de promoció de l’iTunes Music Store el maig d’aquell any i de seguida va triomfar als Grammy, incrementant la popularitat del grup, conegut també pel seu activisme humanitari. “És una cancó que transmet ànims i ganes de tirar endavant, especialment per la música i el ritme”, explica Garcia Clavel, que passarà les vacances al Pirineu, “que m’agrada molt”. “De fet, no és específicament que recomani ‘Viva la vida’ per l’estiu, però hi va bé; així enfocarem el retorn amb més esperit constructiu”. Doncs vinga, visca la vida.