Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) L’Hospitalitat de La Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa pelegrina a Lourdes del 27 de juny a l’1 de juliol i del 26 al 30 de setembre, acompanyant persones malaltes o discapacitades. L’entitat realitza dos pelegrinatges a l’any amb aproximadament 700 persones.

"Si t’animes a acompanyar-nos descobriràs Lourdes, des d’una perspectiva diferent, la possibilitat de viure i compartir el dia a dia  amb persones que no es poden valdre per si mateixes i que necessiten la teva ajuda", expliquen des de l'organització. Recorden que és un pelegrinatge compartit, on cal obrir-se als altres, compartir-ho i ajudar en tot. "Estimant descobrim el veritable sentit  de viure en plenitud", expliquen.

Aquest caminar junts sempre el fan acompanyats d’un bisbe i diferents sacerdots que ajuden a unir el servir, l’acompanyar i el compartir amb la pregària. Pregar a la Gruta, resar el rosari a la processó de les torxes, o participar a la Missa Internacional.

Les participacions en un pelegrinatge a Lourdes són molt diverses, tothom pot ajudar. Un dels principals serveis és ser Hospitalari, voluntari. Es necessiten voluntaris al servei de sales. És l’equip d’hospitalaris principal que es lleva el primer i que va a despertar les persones malaltes i a organitzar les habitacions: dutxes, afaitar, pentinar, fer llits, lavabos, etc.. També al vespre, ajuden a repetir la tasca en sentit invers.

També compten amb el servei de menjador. És l’equip que para taula, serveix el menjar, col·labora en el  repartiment i  distribució dels aliments i ajuda a menjar a qui no es val per si mateix. O el servei sanitari, l’equip format per infermers, metges, farmacèutics, fisioterapeutes o altres professions sanitàries, que són imprescindibles per prendre bona cura de les persones que acompanyen.

Pots ser voluntari al servei de gestió de material. Un equip format per persones que no se’ls veu gaire però que són imprescindibles, sempre atents a que a les sales hi hagi guants i material de cura, que a les litúrgies hi hagi la sonorització i el material que calgui. O el servei 092 (mobilització), l’equip que dona suport i fa la major part dels acompanyaments de les persones malaltes que participen als pelegrinatges, assegurant que els carros i les mantes siguin al seu lloc per a les sortides, que tothom estigui preparat per sortir a l’hora.

El servei d'animació és sovint un equip jove i dinàmic que anima tothom amb cançons, guitarres, i tambors. "Un dels moments més especials a Lourdes és quan canten el bon dia i el bona nit a cada sala de persones malaltes i/o discapacitades que acompanyem". També cal voluntariat al servei de piscines. És un equip especial que envien a ajudar a l’Hospitalité NDL, l’entitat que s’encarrega d’organitzar les piscines de Lourdes, per aconseguir que tothom que vagi al Santuari i vulgui, es pugui “banyar” amb l’aigua de Lourdes.

També hi ha el servei litúrgic, format per hospitalaris i seminaristes que ajuden els sacerdots a que totes les litúrgies siguin ben lluïdes, creant dinàmiques que segueixin el lema de l’any del Santuari, o buscant voluntaris per participar a les misses.

Es necessiten alhora persones voluntàries pel servei de recolzament al malalt o als pelegrins. Un equip que fa el recolzament anímic i espiritual a les persones malaltes i/o discapacitades que viatgen soles o que volen companyia, fent una escolta activa i vital.

Però també un pot participar a Lourdes com a pelegrí, descobrint Lourdes des d’una òptica diferent, participant de tot i alhora trobant racons i espais entranyables. I finalment, evidentment, es pot participar com a persona malalta i/ o discapacitada en els pelegrinatges. "Junts, amb els hospitalaris i pelegrins, participem en tot el pelegrinatge i ens enriquim espiritualment vivint els uns amb els altres a l’encontre amb Maria".

Qui vulgui participar del pelegrinatge cal que enviï un correu a info@hospitalitat.org o trucar de dilluns a divendres de 16h a 20h al telèfon de l’Hospitalitat: 93 487 40 09.