Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Estris) “Junts marcarem el gol que canviarà el món”. Sota aquest lema, tornen les Jornades de Futbol Solidari amb la seva XXIV edició, els propers 21 i 22 de desembre, de la mà del Grup d’Esplai l’Erol de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró (fruit de la seva col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal i la Fundació Educació Solidària). Enguany -i després de vint anys d'aquesta iniciativa- Mataró s’agermana amb Sokone (Senegal) durant un cap de setmana per tal d'ajudar econòmicament a la construcció d’un centre de secundària a l’Escola Pia de la regió ​del Niombato del país africà.  

Es tracta d’una zona rural, on la majoria dels habitants es dediquen a l’agricultura i a la ramaderia i on els poblats no tenen grans infraestructures, que compta amb una escola d’educació infantil, una d’educació primària i una residència per aquells infants que viuen lluny de l’Escola Pia. Ara, volen donar resposta a l’escolarització obligatòria i postobligatòria de la zona, construint un centre de secundària i batxillerat per tal que els joves de 12 a 19 anys no hagin de desplaçar-se fins a Kaolack (una de les ciutats més grans del Senegal, a molts quilòmetres de distància) o realitzin els estudis en altres centres no homologats.

Si vols aportar el teu granet de sorra, participa en un cap de setmana de partits i lligues de futbol per a totes les edats, on cada jugador farà una aportació voluntària d’un mínim de 5€. A més, tothom podrà gaudir de moltes altres activitats ( tallers, jocs per totes les edats, espectacles musicals i teatrals, dinar de germanor,etc.) durant un cap de setmana en el qual tots els beneficis obtinguts aniran destinats a l’acompliment del projecte.

Gols que ja han portat canvis 

Durant les Jornades de Futbol Solidari de l’any passat, es van recollir un total de 8.056,24€ amb els quals es van aconseguir l’equivalent a 67 beques escolars destinades a famílies amb pocs recursos econòmics per tal de garantir l’escolarització dels infants amb el programa “Beques escolars”.