Vés al contingut
Catalunya Religió
pere-tarres-sopar-solidari-00
Fotografia: Fundació Pere Tarrés.
Galeria d'imatges

FUNDACIÓ PERE TARRÉS En la setena edició del sopar solidari anual de la Fundació Pere Tarrés ha recaptat 46.090 euros, que es destinen a dos projectes socioeducatius. Per una banda, es rehabilitarà el centre socioeducatiu Can Rafal, a Palma a Mallorca, que pertany a la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació. En aquest centre s’atenen a les tardes 40 infants en situació de vulnerabilitat. El segon projecte consisteix en la rehabilitació i l’equipament amb mobiliari d’un nou pis d’uns 85 metres quadrats, anomenat La Geganta en el qual viuran quatre joves migrats sols a Mataró.

L’esdeveniment l’impulsa cada any l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés, un grup d’empresaris que durant tot l’any treballa per crear una xarxa de col·laboració de persones i empreses que ajudin a fer possible projectes i iniciatives adreçades a infants i joves en situació de vulnerabilitat. Aquest any, el sopar s'ha tornat a fer en el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb 376 persones que han col·laborat en aquesta iniciativa.

La recaptació econòmica s’ha aconseguit gràcies a les aportacions de 52 empreses i persones a títol particular. Oriol Pinya, membre de l’Agrupació Amics de la Fundació Pere Tarrés, ha lliurat simbòlicament el xec amb la quantitat recollida a l'equip de pisos d’inserció laboral de la Fundació. Pinya ha animat a tots els assistents a “formar part de l’Agrupació Amics de la Fundació Pere Tarrés” com a via per contribuir a la millora de les situacions de vulnerabilitat d’infants i joves.

“Molta gent petita en llocs petits pot canviar el món”

L’acte ha estat conduït pel periodista Jordi Basté, que ha destacat la tasca duta a terme per la Fundació: “El sopar d’avui és una mostra de com molta gent petita en llocs petits pot canviar el món”, parafrasejant Eduardo Galeano. Tot seguit, el director general de la Fundació, Josep Oriol Pujol, ha donat a conèixer, amb detalls, els dos projectes destinataris de la recaptació. “És gràcies a les vostres aportacions que podrem fer front a dos projectes socioeducatius que permetran ajudar a créixer els infants en situació de vulnerabilitat i els joves migrats”, ha agraït Pujol.

Posteriorment, Ismael Tiguissan ha compartit la seva història de vida. El jove migrat va sortir amb 13 anys de Guinea Conakry, la seva terra natal. Va travessar Algèria i el Marroc, on va viure durant un any fins a poder travessar la frontera a l’Estat espanyol. El seu viatge va durar, gairebé, 3 anys; 5.364 quilòmetres en cerca d’un futur millor. Se’l va derivar al Servei de Primera Acollida i Atenció Integral de l’Alfar, a Dosrius, gestionat en aquell moment per la Fundació Pere Tarrés.

“He complert el meu somni de ser autosuficient i viure la meva pròpia vida com qualsevol noi de la meva edat”

“En aquest centre vaig passar els següents 3 anys i vaig conèixer la meva futura família”, explica Tiguissan. Actualment, l’Ismael treballa a jornada completa com a auxiliar d’instal·lacions d’aigua, gas i electricitat: “He complert el meu somni de ser autosuficient i viure la meva pròpia vida com qualsevol noi de la meva edat”.

L’Ismael ha assistit al sopar acompanyat de la directora dels pisos d’inserció laboral de la Fundació Pere Tarrés, Míriam Carrasco, qui va participar del testimoni de l’Ismael: “Oferim un suport afectiu i emocional molt necessari”. “És la nostra funció, com a professionals de l’educació social, preparar als joves per a la vida”, ha conclòs Carrasco. Finalment, el president de la Fundació Pere Tarrés, Enric Crous, ha agraït l’assistència als comensals i a les empreses i institucions que han col·laborat amb la seva aportació, tot acomiadant l’esdeveniment.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.