Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Mans a les mans) El pròxim dimarts 30 de novembre la Fundació Mans a les Mans rebrà la Medalla d'Honor de Barcelona. L'acte serà a l'Ajuntament de Barcelona a les sis de la tarda i comptarà amb la presència de Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació Pere Tarrés, entitats que col·laboren amb la Fundació

La directora de la Fundació, Neus Cerdà, apunta que cada dia infants i joves dels barris de La Marina de Barcelona han de fer front a situacions molt dures i lidiar amb dificultats per estudiar, gaudir de la cultura i el lleure, alimentar-se o no passar fred a casa. En aquest sentit, Cerdà destaca que “la medalla, en tant que és un reconeixement a la tasca de l'entitat, també evidencia que aquestes situacions existeixen i cal enfrontar-les, trobant solucions de cara al present i el futur”.

L’atorgament de la Medalla suposa, per tant, una posta en valor de la tasca de la Fundació, que va néixer el 2004 amb la vocació de garantir les mateixes oportunitats i drets als infants i joves dels barris de La Marina de Barcelona. Al llarg d’aquests anys, la Fundació s’ha convertit en un espai de creixement, protecció, arrelament, trobada i referència per infants, joves i famílies. Centrada a garantir el dret a la igualtat per a tothom, des de la seva creació, l’entitat ha dut a terme diferents projectes de suport acadèmic i formatiu, sense deixar de banda l’acompanyament emocional de cada jove i infant.

El reconeixement institucional rebut per part de l'Ajuntament, "suposa un fet encoratjador per tot l'equip de la Fundació, que ha estat treballant sempre amb implicació i compromís fins i tot en els moments més difícils, especialment arran de la pandèmia del coronavirus", expressen des de Mans a les mans. Durant el 2020, la Fundació va acompanyar 269 infants i joves, així com 199 famílies.

La Medalla d'Honor de Barcelona és un reconeixement que l'Ajuntament atorga anualment a persones i entitats que destaquen en la defensa dels valors social i cívics que representen la ciutat.

Posar mans allà on ja n'hi havia

La Fundació Mans a les mans va néixer l’any 2004 com a fruit del compromís social que la parròquia de la Mare de Déu de Port ha tingut i té amb el barri de la Marina (Districte Sants-Montjuïc de Barcelona). Mans a les mans va heretar la trajectòria de l’Esplai El Submarí, que l’any 1979 va obrir les seves portes per promoure l’educació en valors a partir del temps de lleure. Actualment, El Submarí és una de les línies d’actuació de Mans a les mans, la fundació va possibilitar la seva professionalització i consolidació, a la vegada que s’obrien nous projectes per donar resposta als problemes detectats.

Mans a les mans va néixer amb la finalitat de posar mans allà on ja n’hi havia. Potenciar el voluntariat i donar suport a accions educatives dirigides a infants, adolescents i joves dels barris de La Marina, especialment per a aquells i aquelles que es trobaven en risc d’exclusió, i generar oportunitats igualitàries per a tothom.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.