Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Curcó -Bisbat de Lleida) El Santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans de Lleida, ha celebrat aquest cap de setmana la seva festa Patronal. Ho ha fet com ja és tradició amb la benedicció de 1.100 panets, al finalitzar la celebració de les Eucaristies de la festa i posterior distribució entre els fidels. Durant tota la jornada els devots de Sant Antoni han pogut adquirir també aquets panets beneits a la porta del santuari franciscà.

A l’Eucaristia de les 12 del migdia, celebrada pel guardià del convent, Joaquim Recasens, s’ha referit a Sant Antoni de Pàdua com un home de fe i un referent pels cristians d’avui: “tant de bo tinguéssim la fe Sant Antoni, amb una bona collita de blat i de mostassa”, fent així esment a la Paraula de Déu. El celebrant l’ha recordat també com a patró dels paletes i del sector de la construcció.

La celebració ha conclòs amb el cant de l’antífona de la festa de Sant Antoni de Pàdua, que els franciscans d’arreu del món canten en aquest dia. Tot seguit, Recasens ha impartit la benedicció als fidels amb la relíquia del Sant, davant la impossibilitat de donar-la a venerar com és tradició i d’acord amb les mesures sanitàries per la pandèmia encara vigents. Tot seguit s’ha procedit a la benedicció i posterior distribució dels “panets de Sant Antoni” entre tots els fidels que han assistit a al celebració i de la qual s’han ocupat els Terciaris Franciscans.