Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida)  de L’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida torna a posar-se a disposició d’organistes i intèrprets de renom per a oferir un ventall ampli d’actuacions musicals on la figura de l’orgue és l’eix central de tots ells. Consolidat entre els certàmens dedicats exclusivament a aquest instrument, el XXI Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2019 constarà de quinze concerts distribuïts a les poblacions de les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Os de Balaguer – Les Avellanes, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp, Verdú i Vielha e Mijaran, desenvolupant-se entre el 7 de setembre al 28 de desembre de 2019.

En la present edició, cal remarcar l'actuació com a solistes de dues figures cabdals dins de la història de l'orgue a Catalunya: Montserrat Torrent i Josep Maria Mas i Bonet, catedràtics emèrits d'orgue dels Conservatoris Superiors Municipal de Barcelona i del Liceu de Barcelona, respectivament. Organistes de reconegut prestigi internacional i formadors d'una escola d'organistes que han ocupat posteriorment diverses classes d'aquest instrument a un gran nombre de conservatoris de tot el país. Montserrat Torrent actuarà a l'orgue del convent de Sant Agustí de Cervera (15 de setembre) i Josep Maria Mas a l'església de Talarn acompanyant al contratenor Hugo Bolívar (16 de novembre).

A més a més dels músics anteriors, en el nostre festival participaran Josep Maria Escalona organista de la catedral de Barcelona i professor d'orgue del Conservatori Professional de Girona, Tommaso Mazzoletti organista a Gland (Suïssa), Giulia Biagetti organista de la catedral de Lucca Itàlia, i Carlos Paterson. 

Pel que fa a solistes vocals, la soprano Aïna Martín -guardonada en el concurs de cant "Germans Pla" (2018) de Balaguer- estarà acompanyada per Miquel González, professor d’orgue del Conservatori Municipal de Lleida. La soprano Blanca Gómez actuarà amb l'organista de la catedral d'Àvila, Francisco-Javier López, mentre que la mezzosoprano lleidatana Marta Infante intervindrà amb l'organista Marc Díaz.

En l'apartat de música coral, l'agrupació "De Canendi Elegantia" interpretarà un únic concert a l'església de Sant Domènec i Santa Maria de Puigcerdà amb un repertori fonamentat en el renaixement català, acompanyat a l'orgue per Guido Iotti i dirigits per Francesc Garrigosa. La barcelonina Coral Càrmina, amb Daniel Mestre com a director i acompanyats per David Malet a l'orgue, oferiran la Missa en Re Major op. 86 per a cor i orgue d'Antonin Dvorák al temple de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega.

Les formacions cambrístiques tindran la seva presència al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes amb orgue a quatre mans a càrrec de Carme Godall i Guido Iotti, i a la Pobla de Segur amb Norbert Itrich -organista de la catedral de Santander- juntament amb els seus joves fills trompetista i percussionista.

Tots els concerts del festival són d’entrada lliure, i estan patrocinats per les Regidories de Cultura dels respectius Ajuntaments, a més de rebre el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.