Vés al contingut

notícies relacionades

sigles-institucions-religioses

Què volen dir les sigles de la vida religiosa?

CR | Tothom alguna vegada ha vist algunes sigles darrere d’un nom i no ha identificat el seu significat. Moltes institucions de vida consagrada i societats de vida apostòlica de l'Església catòlica fan ús d'aquestes abreviacions per identificar els seus components. Però què volen dir exactament? Hem parlat amb el germà marista Lluís Serra per respondre aquesta pregunta: “És un tret identitari més d’una persona”.
bisbes-parlen-vida-consagrada

Els bisbes parlen de la XXVIII Jornada Mundial de la Vida Consagrada

GIEC | El proper divendres dia 2 de febrer, quaranta dies després del naixement de Jesús, l’Església celebra la festa de la Presentació del Senyor, coneguda popularment com la festa de la Candelera, data en què es beneeixen els ciris que simbolitzen Crist, que és la llum del món. Amb motiu d’aquesta festa, l’Església celebra la XXVIII Jornada Mundial de la Vida Consagrada, que recorda el do per a l’Església i per al món de les persones consagrades en la riquesa de carismes, inspirats per l’Esperit Sant a través de l’escolta i el discerniment comunitari.
eduard-rey-vida-religiosa

Eduard Rey: “La Vida Consagrada és l’oportunitat d’obrir-se a allò diferent”

MONTSE PUNSODA –CR | "La vida religiosa té més sentit que mai". Fra Eduard Rey és el president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) i, amb motiu de la Jornada Mundial per a la Vida Consagrada que se celebra cada 2 de febrer, parlem amb ell perquè ens expliqui quina és la situació dels consagrats i consagrades a l'actualitat. "La Vida Consagrada és l'oportunitat d'obrir-se a allò diferent", diu. 

Romà Casanova: "Costaria entendre un país sense religiosos i religioses"

(Glòria Barrete –CR) El 2015 és l'any dedicat pel Papa Francesc a la Vida Consagrada; "no ho és perquè el Papa sigui jesuïta", ha recordat Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, durant l'assemblea general de la URC del passat dimecres, sinó "perquè fa cinquanta anys del document Perfectae Caritatis, que va engegar la renovació de la Vida Consagrada d'acord amb el Vaticà II.

Francesc impulsa l’alegria de la Vida Religiosa

(CR) El papa Francesc està donant un nou impuls a la Vida Religiosa dins de l’Església. Una mostra és l’any dedicat a la Vida Consagrada que ha convocat el papa pel 2015. Alguns actes i les finalitats d’aquest any es van presentar aquest divendres coincidint amb el Jornada Mundial de la Vida Consagrada que com cada any se celebra per la Candelera.

Unió de Religiosos. “Un gest que pot crear un precedent positiu”

(CR) El president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), el claretià Màxim Muñoz, també se suma al reconeixement de la decisió de Benet XVI. Explica a CatalunyaReligió.cat que “és un gest que l'honora”, ”ben discernit i pregat, pensant en el bé de l'Església”. Afegeix que es pot anar més enllà de la decisió puntual de Benet XVI: “pot crear un precedent positiu i d'una certa ‘normalització’ del papat.

panoràmica

Veure la fe