Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa viatja a Budapest i a Eslovàquia al setembre

(Vatican News) Del 12 al 15 de setembre de 2021 el papa Francesc realitzarà el viatge apostòlic a Budapest i a Eslovàquia amb motiu del 52è Congrés Eucarístic Internacional. L'etapa a Budapest, Hongria

El Papa a l’Iraq: des d’Abraham per reconèixer-se com a germans

(Andrea Tornielli –Vatican News) Francesc inicia el viatge més difícil i important del seu pontificat: la proximitat amb els cristians, el suport a la reconstrucció del país devastat per les guerres i el terrorisme, una mà estesa als germans musulmans. El somni de Joan Pau II es fa realitat. Els cristians iraquians feia vint-i-dos anys que esperaven el Papa.

El papa Francesc viatjarà a Iraq del 5 al 8 de març

(CR/Vatican News) Serà el primer viatge apostòlic que farà des de finals del 2019. El Vaticà ha anunciat aquest dimarts que el papa Francesc visitarà Bagdad, la plana d’Ur, Arbela, Mossul i Qaraqosh. Quatre dies per mostrar al món la necessitat d’una reconstrucció pacífica i durable per a aquest territori.

Patrimoni cristià del món: Etiòpia

Etiòpia. Peregrinant als seus santuaris. Sortida del 12 al 24 de gener de 2020. Celebracions de l’epifania a Lalibela, festa del Timkat. (Bàrbara Virgil - Ruth Travel) El Llac Tana, a Etiòpia, és potser el llac més cristià de tot el món. En les seves illes i península hi ha més de vint monestirs, molts d’ells desconeguts pels no etíops fins el segle passat.

Francesc a Lesbos: “Els emigrants, abans que números són persones, noms i històries”

(CR) Clar i contundent. Així és el missatge que el papa Francesc deixa durant el seu viatge a l'illa grega de Lesbos. Amb una clara voluntat de fer costat, infondre ànim i denunciar la precària situació en la qual es troben els refugiats a Grècia el papa Francesc ha destacat que "els emigrants, abans que números són persones, noms i històries".

Últim dia a Grècia: "Cal seguir-se implicant, si no, de què ha servit?"

(CR) Final del viatge. Aquest dimarts s'acaba aquesta breu experiència d'acompanyament i suport als refugiats que la teresiana Anna Royo i dos voluntaris catalans més de la Fundació Benallar han viscut a Grècia. Dilluns va ser l'últim dia al camp de refugiats d’Eko, a prop d’Idomeni.

El Museu Episcopal de Vic radiografia com es viatjava a l'Edat Mitjana

(MEV) El Museu Episcopal de Vic proposa, fins al 14 de febrer, un viatge espai/temps per mostrar al visitant com era la mobilitat en el món medieval i com ha evolucionat el concepte de viatge, ara que el turisme és un dels principals sectors econòmics mundials. L’exposició “Viatjar a l’Edat Mitjana” fa visible una temàtica molt estudiada pels especialistes però difícil de visualitzar per les poques traces que ha deixat.

panoràmica

Veure la fe