Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vatican News) Del 12 al 15 de setembre de 2021 el papa Francesc realitzarà el viatge apostòlic a Budapest i a Eslovàquia amb motiu del 52è Congrés Eucarístic Internacional.

L'etapa a Budapest, Hongria

El viatge, anunciat amb alegria pel mateix Papa Francesc el diumenge 4 de juliol i a desenvolupar-se en dues etapes, començarà el matí del 12 de setembre, amb la sortida amb avió des de l'Aeroport Internacional de Roma/Fiumicino cap a Budapest, on aterrarà a les 7.45 hora local. Allí tindrà lloc, com és habitual, l'acolliment oficial. A les 8.45, en el Museu de Belles arts, Francesc es trobarà al President de la República i al Primer Ministre. Després d'aquestes trobades seguirà, en el mateix lloc, la Trobada amb els Bisbes a les 9.15 hores. A ells el Sant Pare dirigirà el seu primer discurs. El segon discurs tindrà lloc, sempre en el Museu, a les deu del matí, durant la trobada amb els Representants del Consell Ecumènic de les Esglésies i d'algunes Comunitats Hebrees d'Hongria. En la Plaça dels Herois de Budapest, a les 11.30 del matí, Francesc presidirà la Santa Missa, mentre que, a les 14.30 hores, es durà a terme la cerimònia de comiat a l'aeroport internacional de Budapest.

El viatge a Eslovàquia: Bratislava, Košice, Prešov, Šaštin

La sortida de l'avió des de Budapest a Bratislava està prevista a les 14.40 per aterrar, segons el programa, a les 15.30 hores a l'aeroport internacional de la ciutat. Després de l'acolliment oficial en el mateix aeroport, el Papa es dirigirà a la Nunciatura Apostòlica, on tindrà lloc la Trobada Ecumènica a dos quarts de cinc de la tarda, i on sentirem el seu primer discurs en terra eslovaca. A les 17.30 hores el Bisbe de Roma mantindrà una trobada de manera privada amb els membres de la Companyia de Jesús, sempre a la Nunciatura. 

El dilluns 13 de setembre el Summe Pontífex es dirigirà al Palau Presidencial on es duran a terme, després de la cerimònia de benvinguda, les trobades amb el President - a les 9.30 hores - i amb les Autoritats, la Societat Civil i el Cos Diplomàtic a les 10 del matí. Davant d’ells pronunciarà el seu segon discurs. Seguidament, a les 10.45, el Papa dirigirà les seves paraules als Bisbes, sacerdots, religiosos, seminaristes i catequistes, a la Catedral de Sant Martí. 

A la tarda la primera activitat del Sant Pare serà una Visita Privada al “Centri Betlemme” a les 16.00 hores, seguida per la Trobada amb la Comunitat Hebrea, a les 16.45 hores a la Plaça Rybné námestie, on pronunciarà el seu tercer discurs. A les sis de la tarda, ja de retorn en la Nunciatura Apostòlica, Francesc rebrà la visita del President del Parlament, seguida quinze minuts després per la visita del Primer Ministre. 

El dimarts 14 de setembre el Papa prendrà un avió, a les 8.10 hores cap a Košice. Després d'un vol de 50 minuts, es dirigirà des de l'aeroport a la Mestská športová hala de Prešov, on presidirà la Divina Litúrgia de Sant Joan Crisóstomo, i on sentirem la primera homilia al país.  

A les quatre de la tarda, Francesc trobarà i dirigirà la seva salutació a la comunitat Rom al barri Luník IX de Košice. A les cinc, dirigirà el seu discurs als joves trobant-los en l'Estadi Lokomotiva de Košice. El vol de retorn a Bratislava està previst a les 18.30 amb arribada a les 19.30 hores. 

En l'últim dia del seu Viatge Apostòlic, el dimecres 15 de setembre, el Sant Pare Francesc presidirà la Santa Missa al Santuari Nacional de Šaštin, després de la qual cosa, a les 13.30, s'acomiadarà a l'aeroport internacional de Bratislava on pujarà a l'avió que partirà a les 13.45 amb destinació Roma/Ciampino. L'arribada a Roma està prevista a les 15.30 hora local. 

El logo i el lema de la visita a Eslovàquia

El logotip reflecteix el tema de la visita: "Amb Maria i Josep en el camí cap a Jesús". En la part inferior figura un camí, que simbolitza el camí cap a la creu, dins d'un cor, que recorda l'amor a Jesús de Sant Josep i la Mare de Déu, patrona d'Eslovàquia. Les set estrelles són una referència al nom que la tradició popular dona a la Mare de Déu: "La nostra Senyora dels Set Dolors". Els elements del logotip porten els colors blanc, blau i vermell de la bandera eslovaca i el blanc i groc de la bandera del Vaticà.