Vés al contingut

notícies relacionades

Enric Benito, fundador de Solius, “bon monjo i bon amic”

(Carles Sánchez) El monjo cistercenc de santa Maria de Solius, Enric Benito, va morir diumenge als 87 anys. En feia 65 que era monjo, 59 que era sacerdot i va ser prior del monestir des de 1999 fins al 2011.  Dimarts vam enterrar un dels fundadors del monestir de Solius. Benito va ser un dels quatre primers monjos juntament amb Edmon Garreta, Jordi Gibert i Albert Fontanet.

Abats i abadesses de Catalunya: "El moviment polític i social català ha estat sempre pacífic"

Els monestirs catalans condemnen la violència i demanen un diàleg sincer i pacífic: "Preguem perquè els polítics cerquin solucions i no deixin enquistar un problema que per la força, com la viscuda ahir, o amb posicions maximalistes, sols s’agreuja; preguem més que mai per la pau social i el respecte als drets individuals i col·lectius de tots i cadascun dels ciutadans".

“Diaques i preveres hem de buscar l'equilibri entre acció i contemplació”

(Bisbat de Girona) Una vuitantena de preveres i diaques de la diòcesi de Girona han participat aquest dimarts al recés d'Advent que ha tingut lloc a la Casa d'Espiritualitat de Santa Elena de Solius. Joan Anton Cedó, de l'arquebisbat de Tarragona, ha estat l'encarregat d'impartir les dues meditacions, que han tingut com a eix central el tema 'Ningú com vós no em fa feliç'.

Solius celebra la festivitat de Sant Bernat a les portes del seu 50è aniversari

(Bisbat de Girona) Aquest dissabte el Monestir de Solius va celebrar la festivitat de Sant Bernat de Claravall, fundador del cister, amb una missa presidida pel bisbe de Girona Francesc Pardo. Solius, que l'any vinent celebrarà el 50è aniversari de la seva fundació, és l'única comunitat monàstica masculina present en aquesta diòcesi.

El nou Abat de Poblet visita el Monestir de Solius

(Bisbat de Girona) El pare Octavi Vilà, elegit nou Abat de Poblet el passat 3 de desembre de 2015, ha visitat el Monestir de Solius (Santa Cristina d'Aro), on ha presidit l'eucaristia.

Veure la fe