Vés al contingut

notícies relacionades

manresa-nova-ubicacio-crist-romanic

El crist romànic de la Seu de Manresa torna a la basílica

LA SEU DE MANRESA Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, s’inaugurarà la nova ubicació de la talla romànica del Sant Crist de la Seu de Manresa. La talla, que s'inaugurarà el 17 de maig a les 20h, s'ha reubicat a la nau de la basílica al portal de Sant Antoni; cosa que abans es trobava al Museu històric de la Seu. 

S’inicia la restauració del Frontal Florentí de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa

(La Seu de Manresa) Aquest dijous, el frontal gòtic de la Passió de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa, anomenat popularment el Frontal Florentí (Geri di Lapo, s.XIV), s’ha traslladat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRMBC) on serà restaurat.

El projecte de restauració i reubicació del Frontal Florentí es duu a terme en el marc del programa “Temps de Gòtic” promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació “La Caixa”. El pressupost atorgat al bisbat de Vic per a totes les intervencions és de 125.000€.

La Seu de Manresa recupera el ‘Frontal Florentí’

(Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa) La restauració i el trasllat a l’interior de la Basílica Santa Maria de Seu de Manresa del frontal d’altar gòtic conegut com a “Frontal Florentí” del segle XIV serà un fet en els propers mesos.

Aquest projecte ha estat seleccionat per a formar part de “Temps de Gòtic”, un ambiciós programa d’intervencions en patrimoni cultural moble i immoble del període gòtic, fruit d’un conveni signat entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa.

La Seu de Manresa ofereix un cicle de coneixement romànic

(Seu de Manresa) Xavier Costa, Anna Orriols i Josep Maria Masnou protagonitzaran el cicle “conferències de coneixement romànic” que tindrà lloc a la Seu de Manresa al llarg del mes d’octubre. El cicle comptarà amb tres ponències dels experts en art romànic i aprofundiran en l’ estil relacionant-lo amb la ciutat i el temple primigeni del Puigcardener.

La Seu de Manresa celebra el Mil·lenari de la redotació

(Basílica de la Seu de Manresa) La Seu de Manresa celebrarà el Mil·lenari de la seva redotació amb un programa d’actes —que s’iniciarà aquest juliol i s’allargarà fins al pròxim setembre— que inclourà una conferència, una missa, visites guiades al capvespre, un festival de microteatre dins el temple, un cicle de coneixement romànic i la inauguració de l’Espai Oliba, vestigi físic de l’època que es commemora.

Veure la fe