Vés al contingut

notícies relacionades

“La solució al sensellarisme no és obrir més albergs”

(Fundació Pere Tarrés) La nit del 17 al 18 de maig tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona, organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL) amb la participació de 1.000 voluntaris. Aquesta xarxa la conformen entitats com ara Càritas Diocesana de Barcelona, Serveis Socials de Sant Joan de Déu, les Filles de la Caritat o la Comunitat de Sant Egidi, entre d'altres.

Sant Joan de Déu visibilitza el sensellarisme

(Sant Joan de Déu) L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael ha atès durant el 2015 més de 18.000 persones en situació de sense llar a través dels diferents recursos socials de Barcelona, ​​València, Múrcia, Manresa i Palma de Mallorca. A més, s'han ofert més de 200.000 serveis alimentaris i 216.000 estades en albergs i pisos.

“Volem atendre la fragilitat des de l'Hospitalitat de Joan de Déu inspirada en l'Evangeli de Jesús”

(Maite Hereu i Alba Felip –Sant Joan de Déu) Aquest mes de setembre l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dedica l'entrevista a Manuel Lecha, Coordinador de l'Àrea Social de Cúria Provincial. Lecha parla dels serveis que l'hospitalitat té engegats i com la crisi ha tingut un impacte en la feina diària.  També planteja alguns reptes per al proper quadrinenni en matèria social. Podeu llegir l'entrevista íntegra a continuació:

Sant Joan de Déu obre un servei social de dutxes a Manresa

(Sant Joan de Déu) Aquest dimarts es posa en funcionament a Manresa un servei de dutxes dirigit a les persones que no poden tenir aquest servei a casa o que es troben en situació de sense llar i que està ubicat al Centre que l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael gestiona a través de la Fundació Germà Tomàs Canet a l'antic convent de les germanetes dels pobres.  

'Mengem plegats', un menjador social dins l'Escola Pia

(Laura Mor –CR/Igualada) Podem obrir el menjador escolar a persones amb necessitats socials i alimentàries? Aquest interrogant l'han contestat un grup d'alumnes i docents de l'Escola Pia d'Igualada amb el projecte 'Mengem plegats'. Enguany, ja són set les persones derivades de serveis socials que trien menú diari en aquesta escola.

Veure la fe