Vés al contingut

notícies relacionades

"El perill del franciscanisme és que quedi en coses populars"

(Glòria Barrete -CR) Són moltes les tradicions populars de casa nostra associades a Sant Francesc d'Assís. Sovint s'hi celebren aplecs i trobades en llocs on la petja del sant ha estat documentada, sovint a partir de rondalles, contes i alguns documents. A Barcelona, per exemple, la tradició de la història d'un corderet es recorda amb una placa retolada com a Placeta de Sant Francesc, a l'espai urbà que uneix el carrer de l'Aglà amb el d'Escudillers Blancs.

Zabalza: “L’Església està tornant a Jesús”

(Direcció General d'Afers Religiosos) A pocs dies de l’inici de la quaresma, que engega amb dimecres de cendra com a preparació per a la Setmana Santa, el darrer butlletí de la Direcció General d'Afers Religiosos dedica l'entrevista a María Jesús Zabalza. És religiosa carmelita missionera i, des de Santa Coloma de Gramenet, dedica la seva vida a la gent més necessitada. Què significa la quaresma?

"Santa Teresa acompanya els Exercicis ignasians"

(Jesuïtes) En el marc del V Centenari del naixement de santa Teresa, l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES) acaba de publicar el quadern "Exercicis ignasians acompanyats per santa Teresa", l'autor del qual és el jesuïta i periodista Luis Espina.

El bastó de Santa Teresa arriba a Lleida

(Bisbat de Lleida) Els lleidatans podran venerar el bastó de Santa Teresa de Jesús el pròxim 23 de juny en una cerimònia que tindrà lloc al Santuari-Parròquia de Santa Teresina, a la plaça de les Missions.

Montserrat celebra la seva festivitat amb Santa Teresa

(Abadia de Montserrat) Diumenge, 26 d’abril, a les 22h, se celebrarà a la Basílica de Montserrat la tradicional Vetlla de Santa Maria, que presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. I dilluns 27, a les 11h, tindrà lloc la missa de la Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, que en aquest cas presidirà el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Mireu-lo ressuscitat! Bona Pasqua des del Carmel de Mataró

(CR) "Mireu-lo ressuscitat!" Així comença el text de Santa Teresa que han escollit per felicitar la Pasqua les Carmelites Descalces de Mataró als lectors de CatalunyaReligió.cat. Coincidint amb l'any del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús i amb l'any de la Vida Consagrada, les germanes del Monestir de la Immaculada Concepció ens han obert les portes.

Ganduxer estrena el musical de Santa Teresa

(CR) Aquest divendres s'estrena el musical 'Si Teresa de Jesús tornés avui.... què passaria?' al col·legi Santa Teresa de Ganduxer. Un text de la teresiana M.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe