Vés al contingut

notícies relacionades

La Festa de Sant Roc d’Arenys de Mar, Festa Patrimonial d’Interès Nacional

(Generalitat de Catalunya) El Govern de la Generalitat ha declarat la Festa de Sant Roc d’Arenys de Mar Festa Patrimonial d’Interès Nacional en el Consell Executiu d'aquest dimarts. La mesura vol preservar una manifestació de cultura popular molt arrelada en el seu territori. La Festa de Sant Roc d’Arenys de Mar, tot i no ser una manifestació especialment multitudinària, és una de les que actualment té més popularitat i seguiment.

“Fem grans campanyes per al tercer món, però Sant Roc és a un trajecte en metro”

(Càritas Barcelona) Quedem amb Judit Vilaclara al barri del Clot, fa sol i ella té la seva pròpia llum. Ens hem citat en un d’aquells bars que donen identitat a la ciutat. Seiem en una taula que de ben segur ha escoltat moltes històries, i ens preparem per escoltar la del Chanut, un esplai que s’ubica al barri Sant Roc de Badalona.

Sant Roc de Montpellier, advocat contra la pesta

(Valentí Serra –Caputxins) Diumenge 16 d'agost se celebra la festa de Sant Roc. Sant Roc nasqué a la població de Montpeller l’any 1295. A la mort dels seus pares, i després d’un procés de conversió, optà per radicalitzar la vida cristiana. Posà a la venda tots els seus béns i ho repartí als pobres, i demanà d’ingressar al terç orde franciscà.

Veure la fe