Vés al contingut

notícies relacionades

El Cant de la Sibil·la més antic a Catalunya, amb Espriu com una nova Sibil·la

(CR) La Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona torna a proposa la representació actualitzada del Cant de Sibil·la que va iniciar l’any passat. El 24 de desembre a les 11 de la nit s’iniciarà la interpretació tradicional del Cant de la Sibil·la amb un text català inspirat en la tradició llatina de sant Agustí. És la versió que es representa amb cor i acompanyament musical des del 1948.

Bon Nadal! Que no sigui decebuda la nostra esperança

Cada any demanem a una persona o a un representant d’una institució de relleu que feliciti el Nadal als lectors de CatalunyaReligió.cat. Aquesta vegada tenim la veu de les benedictines del Monestir de Sant Benet de Montserrat. L’abadessa, Montserrat Viñas, és qui ens felicita el Nadal amb el text que van rebre durant l’Advent els amics de la Xarxa CatReligió.

Salvador Espriu: un home a la recerca de sentit

(Catalunya Cristiana) Com la majoria d’escriptors catalans dels segle XX la producció literària de Salvador Espriu (1913-1985) està marcada pels esdeveniments tràgics de la guerra civil i la dictadura. A aquests fets històrics compartits per tota la seva generació, Espriu afegeix una visió personal del món i de l’home. Reprenent una antiga tradició filosòfica, sempre va tendir a buscar la unitat en l’extrema diversitat del nostre món.

Veure la fe