Vés al contingut

notícies relacionades

Joan Estruch, el sociòleg a contracorrent (dins d’un ordre)

(Jordi Llisterri-CR) El sociòleg Joan Estruch ha publicat les seves memòries. És el pare de la sociologia de la religió a Catalunya. Fins i tot de bona part de la sociologia a Catalunya i del seu departament a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La comunitat: entre el conflicte i la fraternitat

(Jordi Llisterri-CR) Necessitem la comunitat. Aquesta ha estat la reivindicació de la XIII Jornada del Grup Sant Jordi que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. La jornada és un punt de trobada personal i d'intercanvi d'idees entre membres de diverses entitats i de diverses diòcesis de Catalunya, del País Valencià, de Balears, del País Basc i de Madrid. Aquest any s'ha centrat en el concepte de comunitat.

Mossèn Huguet i la força de l'Església catalana

(Jordi Llisterri –CR) "Podria haver seguit la seva trajectòria acadèmica o fer carrera a Roma però va fer una aposta coratjosa i valenta i va decidir fer de capellà de poble. Però no va renunciar a fer de savi", així explicava el sociòleg Salvador Cardús perquè avui podem tenir un recull d'articles de mossèn Jesús Huguet que no han perdut força, interès i actualitat.

'Arrels cristianes de Catalunya' continua ben vigent

(Glòria Barrete –CR) "No sembla que el document tingui 30 anys, i en algunes de les afirmacions fins i tot sembla premonitori del que vivim en l'actualitat", ha afirmat el sociòleg, periodista i sociòleg, Salvador Cardús, en la taula rodona "Església i Catalunya: 30 anys de la carta pastoral Arrels cristianes de Catalunya" celebrada aquest dijous al vespre a les Cotxeres del Palau Robert i organitzada pel Memorial Bisbe Joan Carrera.  

Veure la fe