Vés al contingut

notícies relacionades

Òptims sacerdots casats. Òptims sacerdots cèlibes

(Manuel Nin -Exarca per als catòlics bizantins de Grècia- Documents d'Església) Escric unes simples reflexions a partir de la meva experiència com a antic rector del Pontifici Col·legi Grec (PCG) de Roma, pel que fa al tema del sacerdoci casat i celibatari a Orient. Són només unes notes que escric, sense pretensions. Si poden ser d’ajut en un moment en què es parla em sembla també massa fàcilment i superficialment del tema a Occident.

No perdre la pau llegint “Estimada Amazònia”

(Bernabé Dalmau-Monjo de Montserrat) En l’última sessió de treball del recent sínode amazònic, el 26 d’octubre, el papa Francesc comentà que, encara que no sigui preceptiva la publicació d’una Exhortació apostòlica postsinodal, ell pensava escriure-la i que la publicaria molt aviat.

L’Amazònia obre la mirada de l’Església

(Jordi Llisterri-CR) Document Final de l'Assemblea Especial per a la Regió Panamazònica aprovat per l’assemblea sinodal. Un extens document en el que han cridat l’atenció dos punts: l’obertura a la possibilitat d’un diaconat femení i l’ordenació sacerdotal de diaques casats. Dos punts controvertits que són els únics que han trobat una certa oposició a les votacions, tot i que limitada a un màxim de 40 vots en contra sobre 170.

Veure la fe