Vés al contingut

notícies relacionades

M. Dolors Sitjes: “L'hospital és per a mi una escola de Teologia”

(Glòria Barrete –CR/Granollers) La il·lusió per fer-se 'hermana' i anar a missions a la M. Dolors Sitjes li va venir de ben petita. Ara bé, l'enamorament de Jesús i el gust per la vida religiosa no va arribar fins als trenta anys, anys més tard d'haver dit sí a fer-se germana vedruna. Aquesta vocació incipient, combinada amb el desig de ser infermera, ha fet que la M. Dolors porti més de quaranta anys dedicant cos i ànima a l'hospital de Granollers, on actualment forma part del Servei d'Acompanyament Espiritual i Religiós.

Marga Pedraz: "Tant servei és ser General de Congregació com cuinar per a les germanes"

(Glòria Barrete –Mollet del Vallès /CR) Mollet del Vallès compta amb una única congregació religiosa a la seva població, les religioses de la Companyia de Maria. Fa més d'un segle que les germanes de Lestonnac hi son a través de la comunitat i l'escola concertada. Una comunitat que pretén ser testimoni de fraternitat i acollida i que compta actualment amb vuit religioses de la Companyia de Maria.

Domènec Valls: "A tots els llocs on vas pots fer la missió salesiana"

(Glòria Barrete –CR) El cim més alt de la serra de Collserola a Barcelona és el Tibidabo. Conegut per moltes famílies gràcies al parc d'atraccions familiar que porta el mateix nom que la muntanya, però també per ser l'indret on fa més d'un segle es va erigir el Temple Expiatori del Sagrat Cor.

Josep Sureda: “Col·laboreu amb qui vingui després”​​​​​​​

(Laura Mor –CR) Si aneu a l'església del Cor de Maria de Girona trobareu el claretià Josep Sureda Camps. Avui s'encarrega del culte d'aquest temple. Amb 78 anys, hi predica i administra els sagraments de l'eucaristia i la reconciliació. És un home de cultura, treballador, obedient i discret.

Xavier Barceló, germà marista: “La província gira sense mi”

(Laura Mor –CR/Malgrat de Mar) Els mesos de juliol i agost han servit a moltes escoles d'arreu del país per fer obres i actualitzar els espais. Avui començaran el curs amb la cara renovada. És el cas del Col·legi Maristes Sant Pere Chanel, a Malgrat de Mar. L'encarregat de fer el seguiment de les obres és qui va ser provincial de la congregació marista durant nou anys. Amb el germà marista Xavier Barceló Maset descobrim un nou testimoni de la 'sèrie dels ex'.

Andreu Trilla: “M’he acostumat a dir que sí a tot”

(Laura Mor –CR/Igualada) “La meva una vida no és gaire interessant; però té una cosa en comú que cada vegada valoro més: anar acollint les coses que vénen impensadament i que t’obren moltes portes que no t’imaginaves”. Discret i humil, qui va ser durant 12 anys provincial de l’Escola Pia de Catalunya i president de la Unió de Religiosos de Catalunya, l’escolapi Andreu Trilla, insisteix com n’és d’important “obrir els ulls”.

Montserrat Viñas: “No podem viure com cinquanta anys enrere”

(Laura Mor –CR/Montserrat) El somriure la delata. “Sí, soc feliç! Per mi la vida ha sigut una passada!” A la benedictina Montserrat Viñas li brillen els ulls quan parla de Déu. Va ser l’abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat durant vint anys. Avui és una més a la comunitat. Té 76 anys, està jubilada i col·labora com a voluntària al taller de ceràmica, que va començar quan era novícia.

Josep Martí: “M'entusiasma ajudar a créixer els alumnes”

(Laura Mor –CR) “Em faig gran, però les classes em donen vitalitat”. Amb 73 anys encara no s'ha jubilat. El dia que li fem aquesta entrevista, el germà Josep Martí de La Salle té pràctiques amb uns alumnes al laboratori d'acústica de l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Electrònica i Informàtica. Coincidint amb la festivitat de Joan Baptista de La Salle, patró dels educadors, publiquem el segon testimoni de 'La sèrie dels ex'.

Veure la fe

monogràfics

Entrevistes a religiosos i religioses que han tingut un càrre...
MONOGRÀFIC