Vés al contingut

notícies relacionades

El papa Francesc, Urbi et Orbi, amb “la força d’obrir-nos al diàleg”

(CR) El papa Francesc no s’oblida per Nadal de la guerra a Síria, ni de les dificultats d’Iraq per refer-se, ni del Iemen, ni d’Ucraina. Ni dels malalts, migrants, anciants ni de les dones maltractades. A tots els ha tingut presents en la benedicció Urbi et Orbi que ha adreçat aquest 25 de desembre al migdia des del balcó central de la Basílica de Sant Pere del Vaticà.

Planellas, com el papa, es pregunta si Espanya s’ha reconciliat amb la seva història

(Laura Mor –CR) L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha recuperat aquest dijous les paraules del papa Francesc en què dubtava si Espanya s’havia reconciliat amb la seva història recent. Ho ha fet en el marc de la festivitat de Santa Tecla durant la missa solemne celebrada a la Catedral de Tarragona. Aquest 2021 es commemora el 700è aniversari de l’arribada de la relíquia del braç de santa Tecla.

El Papa a l'Iraq demana resistir la temptació de la venjança

(Renato Martinez –Vatican News) “L'Església a l'Iraq, amb la gràcia de Déu, va fer i està fent molt per anunciar aquesta meravellosa saviesa de la creu propagant la misericòrdia i el perdó de Crist, especialment als més necessitats”, ha dit aquest diumenge el papa Francesc en l'homilia d'una eucaristia multitudinària i acolorida celebrada a l'Estadi 'Franso Hariri' d'Erbil, en el marc de la seva visita apostòlica a l'Iraq.

Memòria i reconciliació després de la Guerra Civil

(Fundació Pere Tarrés) “No vaig viure la guerra, però de petita sempre hi havia un silenci a casa, mitges veritats. Tenim tendència a voler saber i acabes trobant respostes fora de casa”, explicava Roser Rojas, descendent d’un alcalde franquista que va ser responsable d’afusellaments i represàlies durant la dictadura. Roser Rojas va ser una de les participants a la sessió Audiències memorials: Trencant el silenci sobre la Guerra Civil i la dictadura franquista.

"Els descendents dels nazis no haurien d’heretar la culpabilitat pels actes dels seus pares"

(Fundació Pere Tarrés) “A casa meva, no parlàvem de la guerra. Al principi em pensava que el meu pare era soldat, que era metge i curava els ferits”, va explicar Barbara Brix, filla d’un membre dels Esquadrons de la mort les SS. No va ser fins que va arribar a l’edat adulta, que Brix no va descobrir el veritable passat del seu pare. "Durant dècades, a Alemanya, tothom va callar sobre aquests crims.

“Les cases dels claretians a Colòmbia reactiven el procés de pau”

(Laura Mor –CR) Marcial Gamboa treballa pel diàleg i la reconciliació i dona suport als familiars de desapareguts pel conflicte armat que ha viscut durant més de cinquanta anys el seu país. Té 45 anys i és missioner claretià a la parròquia de Nuestra Señora del Carmen Tumaco-Nariño, a la província de Colòmbia-Equador i de Colòmbia-Veneçuela.

“No es pot viure en un cicle de violència i d'odi eternament”

(Laura Mor –CR) La República Democràtica del Congo viu “una treva intermitent”. La pau només serà possible amb el compromís conjunt del govern i de la població. Així ho defensa el pare Aurélien Rukwata quan li preguntem per la situació d'inseguretat al seu país.

panoràmica

Veure la fe