Vés al contingut

notícies relacionades

Les llums de Casimir Martí i Martí

(Quim Cervera –CR) Dit amb ulls de fe i confiança: he admirat l’obra que el misteri de l’amor, de la vida, del pare-mare, del germà-amic, ha  realitzat en el mestre, capellà i historiador Casimir Martí. En cada gest, en cada paraula, en cada emoció i en cada fet, en cada acció seus i ens ha mostrat la sorpresa joiosa de la Vida. Entre moltes altres, per a mi, aquestes són “les llums” del Casimir:

“L'Acció Catòlica Obrera ha de ser un autèntic moviment evangelitzador”

(Acció Catòlica Obrera) La parròquia de Sant Pacià de Barcelona ha acollit la 68a Jornada General que el moviment Acció Catòlica Obrera (ACO) ha celebrat aquest dimarts 12 d’octubre al matí. El lema d’aquest nou curs és ‘Sembrem grans de mostassa avui’ que també ha estat el títol de la ponència inaugural a càrrec del sociòleg Quim Cervera. L’acte també s’ha pogut seguir en format telemàtic.

Comunitats cristianes obren diàleg davant del conflicte a Catalunya

(Lucía Montobbio/Laura Mor –CR) La pandèmia de la Covid-19 ha acaparat els mitjans de comunicació. No obstant, hi ha altres realitats que segueixen el seu curs, fent-se presents en el nostre dia a dia. És el cas de les diferents posicions polítiques en el moment d’abordar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Això afecta diversos àmbits, incloses les comunitats cristianes. Des de Justícia i Pau es fa una aportació diferent que promou el diàleg i la cohesió social, inspirat en l’Evangeli i en el pensament cristià.

“Calen eines per promoure la responsabilitat laical”

(Laura Mor –CR) “Som conscients que hi ha molts laics i laiques que acompanyen en la fe a persones i grups i volem donar-los suport”. Anna Almuni, delegada d'Apostolat Seglar de la diòcesi de Barcelona, explica el programa L'acompanyament en la fe de persones i grups, que comença al març amb l'objectiu de preparar els laics pensant en el seu rol, present i futur, en el si de l'Església.

Veure la fe