Vés al contingut

notícies relacionades

Fundació Joan Maragall: “Parlar de tant en tant de la mort és útil”

(CR) No busquen parlar-ne com un exercici lúgubre, sinó per “donar més profunditat a la consciència del valor de la vida”. El dia de Tots Sants és un bon moment per aprofundir temes com el fracàs, la mort, el dol, l’acompanyament, l’espiritualitat i l’esperança. Des de Catalunya Religió recomanem fer-ho a partir del darrer Quadern que la Fundació Joan Maragall ha publicat en obert aquests dies.

Cristianisme i Justícia analitza el “shock pandèmic”

(CR) La pandèmia de la COVID-19 ha generat un xoc social, polític i econòmic global de conseqüències encara imprevisibles aguditzant els problemes d’un món desigual, polaritzat i ambientalment inviable. El centre d’estudis Cristianisme i Justícia acaba de publicar ‘El shock pandèmic’, quadern del doctor en Relacions Internacionals i membre de l’àrea social del centre Oscar Mateos.

“L'islam ha de rellegir el passat amb les exigències del present”

(Laura Mor –CR) “No n'hi ha prou amb què els musulmans diguin 'l'islam és pau, l'islam no és terrorisme'; s'han de qüestionar en quina mesura Estat Islàmic no és un fill seu”. Així de crític es mostra el teòleg i jesuïta Jaume Flaquer amb el règim d'Aràbia Saudita, que considera “el principal exportador d’ideologia salafista”.

Veure la fe