Vés al contingut

notícies relacionades

“No volem privilegis però tampoc quedar tancats a la sagristia”

(Jordi Llisterri –CR) “El titular podria ser: no volem privilegis però tampoc quedar tancats a la sagristia, obviant la importància positiva del cristianisme en la nostra cultura ni la projecció pública de les nostres creences en multitud d’iniciatives que considerem positives per a la societat”. Així resumia el sentit del XVIII Simposi de la Fundació Claret el claretià Màxim Muñoz.

Alícia Sánchez-Camacho: "Un nacionalisme excloent és contrari als principis catòlics"

(CR) La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, no vol parlar "d'una Església catalana diferenciada d'una Església espanyola, ni diferenciada de cap altra Església". I lamenta que es pugui "arribar a situacions en les quals un plantejament d'un nacionalisme independentista sigui excloent, que és contrari als meus principis catòlics". La líder del PPC assegura que amb el que creu "és en el respecte i en l'estimació al meu germà" i "en una convivència en què tothom s'ha d'incloure".

Catalunya i Religió. Converses amb els líders polítics catalans

(CR) Durant la primavera del 2015 CatalunyaReligió.cat i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna ha enregistrat un cicle d'entrevistes als líders polítics catalans. "Catalunya i Religió" recull les posicions dels principals grups parlamentaris catalans sobre els temes religiosos que tenen dimensió pública i que afecten a les administracions. La laïcitat i l'aconfessionalitat, les relacions amb l'Església catòlica, els valors i la solidaritat, la convivència o l'acollida de noves religions com l'Islam, són alguns dels temes de conversa.

Veure la fe