Vés al contingut

notícies relacionades

Cursa al Congrés per investigar els abusos a l’Església

(Miquel Codolar –CR) Al Congrés dels Diputats hi ha una cursa per veure qui s’endú el mèrit d’impulsar la investigació dels abusos sexuals en l’àmbit de l’Església. Les negociacions estan en marxa, però una comissió d’investigació liderada pel Defensor del Poble, la proposta del PSOE, és la que té més suports. I de moment l’Església segueix esperant a veure-les venir.

El 47% de catòlics a favor de la independència i el 46% en contra

(Jordi Llisterri-CR) Gairebé meitat i meitat. La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat torna a donar una majoria a favor de la independència de Catalunya amb cinc punts de diferència: 48,7% pel sí, i 43,6% pel no. Si es busca la mateixa resposta només entre els enquestats que es declaren catòlics, aquesta diferència es redueix només a un punt, amb l'independentisme per davant: 47,6% pel sí, i 46,3% pel no.

La religió als programes electorals: entre la reforma i la indiferència

(Ramon Bassas/David Casals CR) Són els partits d’esquerres i Unió els que en els seus programes electorals i materials de campanya per als comicis d’aquest diumenge aborden més àmpliament el fet religiós. Així ho posa de manifest una anàlisi de la redacció de CatalunyaReligió.cat. Hi ha dos partits que no mencionen els afers religiosos en el seu programa, Esquerra i Ciutadans, i un només ho fa referint-se a la política internacional, Democràcia i Llibertat, on s’integra Convergència.

Urnes sense gaire religió

(David Casals / Ramon Bassas -CR) Tot i que (gairebé) ningú es llegeix els programes electorals, aquesta vegada ho hem tornat a fer. La independència de Catalunya i les conseqüències positives o negatives d'una eventual independència centren la campanya electoral. Tot i això, en els programes de les set candidatures que han tingut representació en el Parlament en aquesta legislatura també hi ha lloc pels afers religiosos. Però en general, no gaire.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe