notícies relacionades

Omella: “El parenostre és la pregària dels nets...

(CR) Ni condemnes, ni anatemes. “No fer la ferida més grossa”. Aquesta és l’actitud de l’arquebisbe de Barcelona,...

recull de notícies

veure la fe

El Papa resa el Parenostre: misericòrdia per a la humanitat colpejada

(Griselda Mutual – Vatican News) Cristians de totes les Esglésies i comunitats han resat aquest dimecres juntament amb Papa Francesc el Parenostre. Ho han fet a casa seva i als hospitals, a les presons i a les residències per a gent gran, a les farmàcies i els supermercats, a les fàbriques, als cotxes, caminant, asseguts en una cadira de rodes o jacents en un llit de hospital. De genolls i de peu, als magatzems, camions i ports. En el camp i la ciutat, a la costes marítima i al desert. Nens, joves, adults i gent gran de cada país, s’han unit a la pregària del Parenostre dirigida pel Papa Francesc gràcies a la difusió a través dels mitjans de comunicació.

Francesc va introduir la pregària transmesa pels mitjans vaticans i reproduïda per mitjans del món amb aquestes paraules:

“Estimats germans i germanes,

Avui ens hem donat cita, tots els cristians de tot el món, per resar el Parenostre, l'oració que Jesús ens va ensenyar.

Com a fills confiats ens dirigim a el Pare. Fem això cada dia, diverses vegades a el dia; però en aquest moment volem implorar misericòrdia per a la humanitat durament colpejada per la pandèmia del coronavirus. I ho fem junts, cristians de totes les esglésies i comunitats, de cada tradició, de totes les edats, llengües i nacions.

Resem pels malalts i les seves famílies; pels treballadors de la salut i els que els ajuden; per les autoritats, els organismes encarregats de fer complir la llei i els voluntaris; pels ministres de les nostres comunitats.

Avui molts de nosaltres vam celebrar l'Encarnació de la Paraula en el ventre de la Mare de Déu, quan en la seva humil i total "Sóc aquí" es va reflectir el "Sóc aquí" del Fill de Déu. Nosaltres també ens encomanem amb plena confiança a les mans de Déu i amb un sol cor i ànima preguem”.

podcasts

propostes

monogràfics