Vés al contingut

notícies relacionades

neus-forcano-direccio-justicia-pau

Neus Forcano, nova directora de Justícia i Pau Barcelona

JUSTÍCIA I PAU | "En aquests moments, torna a ser clau promoure la cultura de la pau i obrir espais de reflexió i debat sobre justícia social i restaurativa". Són les paraules de la professora i activista Neus Forcano que, des d'aquest dilluns, és la nova directora de Justícia i Pau Barcelona. Llicenciada en Filologia, compta un llarg recorregut dins el món educatiu i social amb la participació en moviments feministes d'Església i també interreligiosos com la plataforma 'Alcem la Veu' o l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i interconviccional (AUDIR). Forcano pren el relleu de Miquel Torres, l'anterior director de Justícia i Pau Barcelona. 

Dones d’Església: “Aquí, hi cabem tots”

(Laura Mor –CR) Moure consciències, transformar les relacions humanes i treballar per acabar amb la violència, els abusos i la discriminació per raó de gènere. I fer-ho també dins l’Església. Són alguns dels reptes que aquest diumenge ha formulat la coordinadora de dones creients Alcem la Veu.

“Les dones som Església, la construïm i la sostenim”

(Laura Mor –CR) Ningú qüestiona la ingent tasca de les dones a l'Església, però sí la seva visibilitat pública. L'estructura eclesial dificulta encara la igualtat de gènere. No només pel que fa a l'exercici dels ministeris, sinó també en la participació de llocs de responsabilitat i la prèdica del seu pensament teològic i espiritual. És el diagnòstic compartit de la teresiana i activista social Viqui Molins i la teòloga Neus Forcano.

Veure la fe

podcasts