Vés al contingut

notícies relacionades

Les religions a Catalunya en temps de pandèmia

(CR) L’experiència religiosa ha viscut en aquest darrer any una transformació sense precedents. Sobretot en la dimensió més comunitària. Dotze mesos de pandèmia han obligat a modificar hàbits i rutines en el culte, la pregària, les activitats educatives, culturals i de reflexió, així com en la transmissió de la fe. Les comunitats religioses han buscat solucions virtuals sense descuidar l’acompanyament personal als sectors més vulnerables.

Sant Joan de Déu, contra l'estigma de la malaltia mental

(Sant Joan de Déu) L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu sempre ha treballat amb persones vulnerables i ha anat més enllà amb la patologia mental fomentant la prevenció, continuïtat assistencial, l'assistència ambulatòria, l'autonomia personal, la investigació i la lluita contra l'estigma. Per això, publica a la seva pàgina web un monogràfic sobre salut mental i edita un vídeo per fomentar la sensibilització.

La Fundació Joan Maragall reivindica la intel·lectualitat catòlica del segle XX

(Fundació Joan Maragall) L’últim monogràfic de l’any 2016 de la revista Qüestions de Vida Cristiana vol oferir, tal com reflecteix la seva editorial, “una petita constel·lació d’homes i dones de pensament, compromesos amb el seu temps i que, nodrits per la fe cristiana, van ser testimonis vius d’una intel·lectualitat audaç i crítica”.

Torralba: "Sense estimar, la vida estaria mancada de sentit"

(Redacció/CR) El proper 3 de setembre i durant quatre dies Francesc Torralba donarà un curs monogràfic amb el títol "Té sentit l’existència? Crítica del nihilisme contemporani". El curs, que està organitzat per Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, es farà a la tarda a la seu de l'ISCREB.

Veure la fe