Vés al contingut

notícies relacionades

“El lleure no és un luxe per als infants, és una necessitat”

(Laura Mor –CR) Fa vint anys que marxa de colònies d'estiu com a monitora. I el grau d'experiència no li resta capacitat de sorpresa: “Els dies previs se m'encongeix el cor i la panxa”, reconeix Maria Valencia. Sap que la missió encomanada és rellevant. Sobretot en entorns socials castigats: “Les colònies canvien la vida d'aquests nens”, assegura.

"L’espai de reforç escolar crea vincles de qualitat"

(Fundació Pere Tarrés) El 26'4% dels infants menors de 16 anys que viuen a Catalunya presenten risc de pobresa i, d’aquests, el 26% tenen una alt índex de fracàs escolar. Per a aquests nens i nenes participar en activitats de lleure els permet assolir unes competències que, d’altra manera, no podrien desenvolupar.

Francesc Pardo: “Els joves que se senten lluny d’Església no vol dir que deixin de ser Església”

(Jordi Llisterri CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va recolzar aquest dimecres la tasca evangelitzadora que es realitza en els centres d’esplais cristians, un punt de trobada amb els joves i les famílies que poden estar més allunyats de l’Església. Una pastoral de frontera. Pardo va explicar que aquesta oferta cristiana “no és com un requisit que es demana, és un do que s’ofereix”, pensant sobretot en els “ joves que se senten molt lluny de la família que és l’Església però que això no vol dir que deixin de formar part de l’Església.

“L'esplai Chanut encarna el que hauria de ser una comunitat cristiana”

LAURA MOR –CR, VILADRAU/BADALONA | “Som com som perquè hem estat al Chanut”. Judit Vilaclara, responsable de l'esplai Lluís M. Chanut, té clar que el pas pel centre ha marcat totes les generacions de voluntaris que s'hi han implicat. Enguany celebren 35 anys de la peculiar trajectòria d'aquest esplai, predisposat a la itinerància des d'una clara opció per als col·lectius més desafavorits.

Veure la fe