Vés al contingut

notícies relacionades

Cristianisme al Segle XXI reflexiona per "una societat més justa"

(Cristianisme Segle XXI) Després del parèntesi imposat per la pandèmia (la darrera xerrada havia estat el 22 de febrer), l’Associació “Cristianisme al Segle XXI” ha celebrat de forma digital aquest dissabte la seva quarta sessió d'Espai Obert seguint el cicle d’aquest curs “Situar-se en el món d’avui” amb una cinquantena de connectats.

Francesc: “Seria trist que es donés prioritat als més rics en la vacuna contra el Covid-19”

(Vatican News) A l’audiència general d’aquest dimecres, el papa Francesc ha recordat l’opció preferencial pels pobres de l’evangeli i demana que es valorin els col·lectius més necessitats en la cerca de la cura del coronavirus. “Seria trist que es donés prioritat als més rics en la vacuna contra el Covid-19”. Ha demanar així que el remei sigui compartit i universal, i no quedi en mans d’uns pocs.

Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria

El director d'Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, confronta cada any el relat del naixement amb l'actualitat social. Aquest 2018 el seu pessebre de Nadal fa néixer Jesús en un racó fosc de l'habitació de neteja de l'hotel Betlem. Maria és una “kelly” i treballa en condicions precàries com a cambrera d'habitacions d'un hotel. La narració d'aquest “Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria” compta també amb un vídeo animat.

“Quan el problema ambiental i social és tan gran, necessitem fer xarxa”

(Laura Mor –CR) Més informació i una major col·laboració poden evitar el malbaratament de recursos i afavorir, alhora, els col·lectius més vulnerables. Aquest és l'objectiu de la segona jornada Diàlegs entitat-empresa que organitza la Fundació Banc de Recursos: promoure un canvi de consciència i generar sinergies per revertir l'actual dinàmica de consum. La jornada tindrà lloc el proper dimarts 13 a Barcelona a ESADE Fòrum.

Justícia i Pau, 50 anys practicant la Doctrina Social de l'Església

(Laura Mor –CR) El 1972 van publicar una nota al diari denunciant la pràctica sistemàtica de la tortura en les comissaries de la policia. El fiscal els va acusar de difondre propaganda il·legal i en demanava dos anys de presó. Tots els dirigents de Justícia i Pau van ser processats i citats a declarar al Tribunal d'Ordre Públic. “Va ser el bateig de foc de Justícia i Pau”, explica Eduard Ibáñez, que n'és el director. El proper 24 de febrer l'entitat celebra 50 anys de vida.

"És urgent accelerar el desenvolupament per un món més equitatiu"

(Xavier Costa –Salesians) La delegació de VOLS-Mataró conjuntament amb la presència salesiana van acollir dissabte l'assemblea general de l'entitat, que va comptar amb la presència de socis, voluntaris, delegacions i col·laboradors, fonamentals per tirar endavant aquest projecte solidari que es va iniciar l’any 1992.

Càritas Girona demana als propietaris de pisos buits que els cedeixin a famílies vulnerables

(Càritas Girona) Coincidint amb el Dia Mundial de Justícia Social, aquest divendres Càritas diocesana de Girona recollirà signatures per reclamar mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica. L’entitat fa una crida als propietaris de pisos buits, perquè els puguin cedir per un temps per tal de donar-los una utilitat social.

panoràmica

Veure la fe