Vés al contingut

notícies relacionades

Funeral Joan Rigol

El funeral de Joan Rigol reuneix l’església i la política catalana al voltant d’una “bona persona”

JORDI LLISTERRI –CR | El cardenal Joan Josep Omella ha presidit aquest dijous el funeral de l’expresident del Parlament Joan Rigol, que va morir dimarts. En el funeral s’hi ha aplegat una àmplia representació de l’església i de la política catalana, sectors entre els quals Rigol sempre va contribuir a crear ponts. I ho va aconseguir perquè “era una bona persona”, com s’ha recordat en les intervencions de familiars i amics, i en l’homilia que ha pronunciat l’arquebisbe Joan-Enric Vives.

Joan Rigol

Mor Joan Rigol, “home d’esperit conciliador i fe indefallent”

GLÒRIA BARRETE -CR | L'expresident del Parlament Joan Rigol i Roig ha mort als 81 anys aquest dimarts. Format en Teologia i Filosofia, a banda de la trajectòria política, Rigol va destacar sempre pel seu vincle i compromís en el món eclesial i social. El seu funeral està previst per a dijous 9 a les 11h al Tanatori de les Corts. Rigol va expressar la seva voluntat de no comptar amb capella ardent pública al Parlament de Catalunya. 

Per una economia que es pregunti: “On és el teu germà?”

(Jordi Llisterri-CR) “L’economia sempre ha de fixar la mirada en l’altre”, com el text de la Bíblia, que la primera pregunta que formula en el Gènesi és ben directe: “On és el teu germà?”. Aquesta és una de les idees amb les quals el cardenal Joan Josep Omella va clausurar aquest dimarts el cicle sobre “La realitat social de la nostra economia” al Palau Macaya de Barcelona.

Omella: "Els principis de l'Església no pertanyen a cap partit polític"

(Jordi Llisterri -CR) La darrera vegada que es van barrejar toros, església i política en aquest país la cosa va acabar bastant malament. Amb les bullangues i la crema de convents de 1835. Sis toros dolents a la plaça de la Barceloneta van exaltar els anticlericals i la destrucció de patrimoni va ser pitjor que la de la Setmana Tràgica de 1909.

'Arrels cristianes de Catalunya' continua ben vigent

(Glòria Barrete –CR) "No sembla que el document tingui 30 anys, i en algunes de les afirmacions fins i tot sembla premonitori del que vivim en l'actualitat", ha afirmat el sociòleg, periodista i sociòleg, Salvador Cardús, en la taula rodona "Església i Catalunya: 30 anys de la carta pastoral Arrels cristianes de Catalunya" celebrada aquest dijous al vespre a les Cotxeres del Palau Robert i organitzada pel Memorial Bisbe Joan Carrera.

panoràmica

Veure la fe

podcasts