Vés al contingut

notícies relacionades

Planellas: “Creiem en la unitat pastoral de les Esglésies amb seu a Catalunya”

(Jordi Llisterri-CR) Mossèn Joan Planellas, desconegut per a molts, s’ha presentat aquest dissabte al migdia a la seu del bisbat de Girona com a nou arquebisbe de Tarragona. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha anunciat ple de satisfacció el nomenament episcopal d’un capellà de la seva diòcesi. “Un goig pel bisbat i per tota província eclesiàstica”, amb capital a Tarragona i de la que en forma part Girona.

Jaume Camprodon, una picada d'ullet de Pau VI

(Jaume Angelats i Morató -Capellà de Girona i rector de Cadaqués) Amb plena sintonia amb el que ja ha consignat mossèn Miquel-Àngel Ferrés, què més puc afegir en evocar la figura per nosaltres tan entranyable del bisbe Jaume Camprodon, de qui vam rebre l’ordenació presbiteral i que, amb el seu carisma i tarannà i

Ben vostres, bisbe Jaume

(Miquel-Àngel Ferrés i Fluvià - Capellà de Girona i rector a Figueres) Ell solia acabar els seus escrits pastorals al Full Parroquial amb un “Ben vostre” i la signatura. Vam ser força els capellans gironins actuals, ja granats, que vam rebre l’ordenació de mans del bisbe Jaume Camprodon i que ens el vàrem sentir “ben nostre”, ja que la seva trajectòria com a bisbe va durar 28 anys, del 1973 al 2001. 

Mor Jaume Camprodon, el bisbe de Girona que volia tornar a l'Església de Natzaret

(Jordi Llisterri –CR) “Sense ser endevinaire, hom preveu que l’Església anirà quedant cada dia més desmantellada i pobra de mitjans humans. Els qui hem de viure i anar al davant en aquest procés hem de passar una prova no gens fàcil. Tanmateix, és necessari. L’Església ha de tornar a Natzaret”. Són paraules que escrivia al Full parroquial de Girona el 1973 el bisbe Jaume Camprodon, a l'inici del seu pontificat.

L’advertiment vaticà del bisbe Camprodon

(Míriam Díez Bosch) M’assabento de la mort del “meu bisbe” de Girona, Jaume Camprodon, tornant d’una festa d’aniversari, enèsim exemple de que la néixer i morir són no només dues cares de la mateixa moneda, sinó la moneda mateixa. El bisbe, que havia vist la llum del primer sol també un desembre, els ha aclucat el mateix mes.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe