Vés al contingut

notícies relacionades

pintures Bruc llibre

Un llibre recull i analitza les pintures gòtiques de la parròquia del Bruc

GLÒRIA BARRETE –CR | "El patrimoni no s'entén ni té sentit sense explicar-lo ni divulgar-lo". Amb aquesta afirmació iniciava la historiadora local del Bruc, Gemma Estrada, la presentació aquest diumenge del llibre 'Les pintures murals gòtiques de l'església de Santa Maria del Bruc i la seva restauració'. Una obra coral, amb cinc autors i autores, que valora el conjunt mural gòtic de la parròquia i, sobretot, el seu procés de recuperació i restauració. El llibre, el vuitè volum de la col·lecció local del Bruc, està editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

barcelona-gotica-exposicio

El Museu Diocesà i la Catedral de Barcelona exposaran obres del gòtic català a Portugal

CATEDRAL DE BARCELONA | Barcelona gòtica. Obres del Museu Diocesà i la Catedral de Barcelona és el títol de l'exposició que des del 20 d'abril fins al 3 de juliol del 2023 acollirà el Museu Nacional de Arte Antiga a Lisboa. La mostra, que s'ha presentat aquest dijous a Barcelona, inclou una selecció rellevant d'obres gòtiques de l'arxidiòcesi que sortirà per primera vegada de les seves seus, juntament amb obres dels fons del Museu Nacional de Arte Antiga.

caixa-gotic-catala

La Fundació “la Caixa” i la Generalitat col·laboren per recuperar patrimoni religiós

FUNDACIÓ “LA CAIXA” | El Departament de Cultura de la Generalitat i la Fundació "la Caixa" col·laboren per recuperar onze monuments del patrimoni català a través del programa 'Temps de Gòtic'. Entre aquests monuments, destaquen el frontal florentí de la Seu de Manresa, l'església de Sant Domènec de Girona o l'església de Sant Llorenç de Lleida. 

Veure la fe