Vés al contingut

notícies relacionades

pare-coll-00

Els tres museus del pare Coll a Vic: vida, congregació i expansió del sant

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Les Dominiques de l’Anunciata, congregació catalana fundada l’any 1856 per sant Francesc Coll, tenen a Vic la seva Casa Mare. Un gran casal del 1881 que fa tres funcions a la vegada: escola, infermeria i Casa Mare. Per això, són tres les comunitats que hi donen vida.

Les Dominiques de l'Anunciata celebren el desè aniversari de la canonització del fundador, el pare Coll

(Dominiques de l'Anunciata) La Congregació de les Germanes Dominiques de l'Anunciata celebra el proper 11 d'octubre el desè aniversari de la canonització del seu fundador, el dominic Francesc Coll i Guitart. Aquesta celebració commemora el reconeixement de "sant" que li va atorgar el papa Benet XVI a Roma l'11 d'octubre de 2009, gràcies a l'aprovació del miracle de curació d'una nena acabada de néixer a Madrid l'any 2002.

Una exposició repassa el santoral vigatà

(Biblioteca Joan Triadú) Fins el 14 de gener la Biblioteca Joan Triadú de Vic exposa 'Hagiogràfix del santoral vigatà'. Es tracta d’un recull de diversos llibres i documents hagiogràfics. La majoria són vides de santes i sants que han estat estretament vinculats amb la ciutat de Vic, ja sigui per la seva relació biogràfica, ja sigui per la intensa devoció que se’ls ha professat.

panoràmica

Veure la fe