Vés al contingut

notícies relacionades

Cristianisme i Justícia obre al curs amb el filòsof Santiago Alba Rico

(Cristianisme i Justícia) En aquests temps de pandèmia ens preguntem sovint: “Què cal canviar?”. Però serà difícil respondre-hi si no ens hem posat d’acord abans sobre què seria bo i necessari preservar. Amb la pregunta “Què hem de preservar?” obre el curs el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, que ha convidat el filòsof Santiago Alba Rico per a la ponència inaugural. Aquest acte forma part de la programació de la Biennal de Pensament de Barcelona.

Jordi Pigem: “Sense transformació personal no anem enlloc”

(Laura Mor –CR) Llegir el filòsof Jordi Pigem no deixa indiferent. Escoltar-lo, tampoc. L'hem entrevistat amb motiu de la publicació de l'assaig Àngels i robots. La interioritat humana en la societat hipertecnològica, XXV Premi Joan Maragall.

“Correm a descriure el malestar social sense saber-ne l'arrel”

(Laura Mor –CR) El filòsof alemany d'origen coreà Byung-Chul Han publicava a Herder l'any 2012 La sociedad del cansancio. Aquest petit llibre, de no més de vuitanta pàgines, va inspirar una reflexió interna dins l'equip del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia. Amb l'objectiu d'entendre les causes d'un malestar social molt estès, destinen el tradicional curs del dijous a parlar de 'L’era del desànim'.

Torralba: “L’Església segueix essent un interlocutor vàlid”

(Bisbat de Girona) Aquest dimarts en el marc de la Jornada diocesana de preveres i diaques de Girona, que enguany ha celebrat la seva 30ena edició, el filòsof Francesc Torralba, professor de la universitat Ramon Llull i membre del Pontifici Consell de la Cultura de la Santa Seu, ha analitzat la situació actual i els reptes als quals ha de fer front l’Església catalana.

González Faus, premi Emmanuel Mounier 2015

(IEMC) Enguany, l’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya (IEMC) i la Facultat de Filosofia de Catalunya han decidit atorgar el Reconeixement Emmanuel Mounier 2015 al jesuïta José Ignacio González Faus, pel seu permanent compromís en defensa del desenvolupament humà, la pau, els drets de les persones i la plena convivència en tota la seva trajectòria, sobre la base de la recerca de l’autèntica fe cristiana i

panoràmica

Veure la fe