Vés al contingut

notícies relacionades

Les Santes Mataro 2022

Mataró celebra els 250 anys de l’arribada de les relíquies de les Santes

Ramon Bassas/Jordi Llisterri –CR | Almenys una vegada a la vida s’ha de participar a la Missa de les Santes de Mataró. Aquest any encara amb més motiu, perquè ha coincidit amb el 250 aniversari de l’arribada a la ciutat de les relíquies de les Santes Juliana i Semproniana, procedents de Sant Cugat del Vallès.

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

Omella: “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada”

(CR) “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada, el que produeix sensacions de plaer, i es rebutja tot el que contraria”. És un dels missatges que ha deixat aquest dimarts el cardenal Joan Josep Omella en la missa de la Mercè. Per Omella, això ens porta “gent immadura, irritada i irritable, incapaç, per exemple, de prescindir d'un caprici, de conviure bé amb un ancià o d'acceptar amb pau i tot una lleu malaltia”.

L'Ajuntament torna a excloure la missa de la Mercè del programa oficial

(Jordi Llisterri-CR) "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". Així presenta el programa oficial de les festes de la Mercè la part dedicada a les celebracions tradicionals.

panoràmica

Veure la fe