Vés al contingut

notícies relacionades

Inaguració Ateneu Sant Pacià

La Facultat de Filosofia recupera el caràcter únicament eclesiàstic i la dimensió civil es converteix en La Salle (URL)

AUSP | L'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) ha iniciat oficialment el curs 2022-2023 aquest migdia en un acte presidit pel Gran Canceller de l'AUSP, el cardenal Joan Josep Omella. Aquest és el vuitè curs d'existència de l'AUSP, un any de consolidació en el qual referma el seu projecte eclesial i educatiu amb una estructura docent que el converteix en una realitat universitària amb veu pròpia en el context de les dotze universitats catalanes. L'AUSP, que no és de naturalesa civil, ni pública ni privada, pertany a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), i els seus títols acadèmics són conferits pel Sant Pare i reben alhora el reconeixement civil de l'Estat espanyol.

Xavier Puigdollers, premi Emmanuel Mounier 2022

(CR) L’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya han atorgat el premi Emmanuel Mounier 2022 a l’advocat Xavier Puigdollers Noblom. President de la Federació de Cristians de Catalunya des de maig de 2021, és també el coordinador de l’eix de Drets Humans de Justícia i Pau de Barcelona. L’acte de lliurament del guardó serà el dijous 19 de maig a la sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona.

Mor el dominic Vicent Igual, professor de Filosofia

(Facultat de Filosofia de Catalunya) Aquest dijous 13 de febrer ha mort Vicent Igual, religiós dominic i professor a la Facultat de Filosofia, a l'edat de 71 anys després d'una malaltia.

La Facultat de Filosofia participa a la trobada de degans de les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia

(Facultat de Filosofia de Catalunya) Amb voluntat d’anar teixint una xarxa de treball en comú entre totes les facultats eclesiàstiques de Filosofia d’Espanya, la Universitat San Dámaso de Madrid ha acollit aquest divendres la segona reunió de la Junta de degans de Filosofia. La Facultat de Filosofia de Catalunya ha estat representada a la trobada pel seu degà, Carles Llinàs.

Catalonia Sacra formarà nous guies per entendre, explicar i gaudir del patrimoni

(Catalonia Sacra) A primers de novembre comença el programa de formació Catalonia Sacra per aquest curs. La proposta vol fornir de recursos a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església i, en concret, a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial. El procés d'inscripció finalitza el proper 15 d'octubre.

Les facultats eclesiàstiques catalanes, institucions que “bateguen amb l’Església i amb el món”

(Facultat de Teologia) El cardenal de Barcelona i gran canceller de les Facultats Eclesiàstiques de Catalunya, Lluís Martínez Sistach, ha inaugurat aquest migdia el curs acadèmic 2013-2014 de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, l’Institut de Teologia Fonamental i la Facultat de Filosofia de Catalunya (URL).

Veure la fe