Vés al contingut

notícies relacionades

Aprofundir en el coneixement de les Esglésies Orientals

(Abadia de Montserrat) La Comissió Ibèrica del DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen del 7 al 9 de juliol el XV Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat, que enguany donarà a conèixer el cristianisme oriental i les diverses esglésies que el componen: l’Església Armènia, la Copta, l’Etiòpica

El monjo de Montserrat Manuel Nin, ordenat bisbe a Roma

(CR) "Fer present en la meva església i en la meva Església a Grècia el rostre d'aquell que és el meu Mestre, el meu Senyor Jesús. El seu Evangeli, la Paraula de amor, el perdó, la salvació i la vida nova". Amb aquestes paraules d'Efraïm de Síria el monjo de Montserrat Manuel Nin ha descrit la seva missió com a nou Exarca dels catòlics grecs de ritus bizantí.

El monjo de Montserrat Manel Nin nomenat bisbe a Atenes

(Abadia de Montserrat) Aquest dimarts al matí s’ha fet públic el nomenament, per part del papa Francesc, del pare Manel Nin, monjo de Montserrat, com a Exarca (bisbe) dels catòlics grecs de ritus bizantí. En els darrers decennis, l’Exarcat d’Atenes ha tingut una forta immigració d’ucraïnesos (de tradició bizantina) que celebren cada diumenge la litúrgia a la cripta de la catedral de la Santíssima Trinitat.

Bon Nadal a l'Orient!

(David Casals/CR) Una part de les Esglésies ortodoxes amb presència a Catalunya celebren des del 6 de gener a la nit el Nadal. Per celebrar-ho, a CatalunyaReligió.cat hem conversat amb Sebastià Janeras, un dels màxims experts al nostre país en les Esglésies cristianes de tradició oriental.

Veure la fe