Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) La Comissió Ibèrica del DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen del 7 al 9 de juliol el XV Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat, que enguany donarà a conèixer el cristianisme oriental i les diverses esglésies que el componen: l’Església Armènia, la Copta, l’Etiòpica, la Siro Oriental, la Siro Occidental, la Malabar, la Malankar i la Maronita. El ponent del curs serà en Manel Nin, exarca per als catòlics de ritu bizantí a Atenes (Grècia), monjo de Montserrat, Doctor en Estudis Patrístics i actualment Consultor de la Congregació per a les Esglésies Orientals.

El curs, que porta per títol: “Una mirada a les Esglésies Orientals”, partirà dels conceptes d’Esglésies ortodoxes i Esglésies orientals, amb les seves varietats, i farà una aproximació a la seva història, la seva teologia i la seva litúrgia. Les Esglésies ortodoxes orientals han estat històricament massa sovint oblidades i, en canvi, ofereixen una riquesa molt gran a l’Església de Crist malgrat les dificultats i la persecució que al llarg de la història han hagut de patir. Hi formen part també de l’Orient cristià les Esglésies que, per diverses raons i circumstàncies, es van unir a Roma, tot conservant la pròpia tradició. Són orientals, però no ortodoxes; són catòliques, però no llatines.

Els assistents al curs, que està obert a tothom, s’allotjaran a l’Hostatgeria del Monestir i la inscripció inclou la pensió completa.