Vés al contingut

notícies relacionades

entitats-esglesia-salut-mental

Entitats d’Església denuncien l’impacte de la precarietat laboral en la salut mental

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | Unes cinquanta persones s’han concentrat a la plaça de la Catedral de Barcelona per reivindicar que un treball decent no pot perjudicar mai la salut. Convocats per la plataforma Església pel Treball Decent, els concentrats han denunciat la precarietat laboral que pateixen moltes persones treballadores, l’impacte d’aquesta precarietat en la salut mental i l’alt índex de sinistralitat que hi ha en l’actualitat.

treball-decent

L'Església catalana demana estudiar la reducció de la jornada laboral

CR | 'Sense compromís no hi ha treball decent'. És el lema d'enguany de la Jornada Mundial pel Treball Decent que l'Església celebra aquest diumenge. En un manifest que han fet públic les diverses entitats que formen la plataforma 'Església pel Treball Decent' (ITD), demanen estudiar la reducció de la jornada laboral, una proposta que també defensa el papa Francesc. Amb motiu d'aquesta jornada, s'ha convocat un acte públic reivindicatiu que tindrà lloc aquest divendres a la tarda a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Primer de maig marcat per la crisi social de la Covid-19

(CR) El primer de maig és una data assenyalada per a la classe treballadora. Una jornada que serveix per fer memòria de les lluites socials i laborals que han fet millorar les condicions de treballadors i treballadores i, a la vegada, reivindicar millores pel present. Enguany es celebra en unes condicions d’excepcionalitat, i és que la Covid-19 ha portat també una forta crisi econòmica i social.

Treball decent i sou digne

(Plataforma Església pel Treball Decent) Amb motiu de la Jornada Mundial pel Treball Decent, promoguda arreu del món el dia 7 d’octubre per l’Organització Internacional del Treball (OIT) i per la Confederació Sindical Internacional (CSI), més de cinquanta persones es van concentrar ahir a la tarda a la Plaça Sant Jaume per reclamar polítiques d’ocupació que ajudin a revertir les conseqüències d’un mercat de treball inestable que crea una ocupació precària.

Veure la fe