Vés al contingut

notícies relacionades

treball-decent

L'Església catalana demana estudiar la reducció de la jornada laboral

CR | 'Sense compromís no hi ha treball decent'. És el lema d'enguany de la Jornada Mundial pel Treball Decent que l'Església celebra aquest diumenge. En un manifest que han fet públic les diverses entitats que formen la plataforma 'Església pel Treball Decent' (ITD), demanen estudiar la reducció de la jornada laboral, una proposta que també defensa el papa Francesc. Amb motiu d'aquesta jornada, s'ha convocat un acte públic reivindicatiu que tindrà lloc aquest divendres a la tarda a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Entitats d’Església demanen millors condicions per a les feines de cura

(CR) Tenir cura de les persones vulnerables i fer el servei de la neteja són dues feines essencials. Així ho reivindica el manifest del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya que ha publicat aquesta setmana amb motiu del dia del treballador que se celebra aquest diumenge 1 de maig.

Primer de maig marcat per la crisi social de la Covid-19

(CR) El primer de maig és una data assenyalada per a la classe treballadora. Una jornada que serveix per fer memòria de les lluites socials i laborals que han fet millorar les condicions de treballadors i treballadores i, a la vegada, reivindicar millores pel present. Enguany es celebra en unes condicions d’excepcionalitat, i és que la Covid-19 ha portat també una forta crisi econòmica i social.

Treball decent i sou digne

(Plataforma Església pel Treball Decent) Amb motiu de la Jornada Mundial pel Treball Decent, promoguda arreu del món el dia 7 d’octubre per l’Organització Internacional del Treball (OIT)  i per la Confederació Sindical Internacional (CSI), més de cinquanta persones es van concentrar ahir a la tarda a la Plaça Sant Jaume per reclamar polítiques d’ocupació que ajudin a revertir les conseqüències d’un mercat de treball inestable que crea una ocupació precària.

Església pel Treball Decent reivindica “un futur sense precarietat laboral”

(Església pel Treball Decent) Fa 100 anys del naixement de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Per això, amb aquesta conferència la Plataforma Església pel Treball Decent vol donar a conèixer i fer-se ressò dels debats i estudis sobre el futur del treball realitzats per aquesta organització amb motiu del centenari.  La conferència “Un futur sense precarietat laboral” és el primer acte del Cicle de Dilluns dels Drets Humans i també hi seran presents els testimoni de dos col·lectius que representen la realitat de precarietat laboral.

Veure la fe