Vés al contingut

notícies relacionades

El santuari de l’Eremo delle Carceri, darrera les passes de sant Francesc d’Assís

(Josep Gordi –CR) Un dels santuaris naturals més impactants d’Itàlia, tant pel que fa a la seva bellesa com per la seva càrrega espiritual és l’espai anomenat: Eremo delle Carceri. En italià carceri significa retir. Per tant, ho podem traduir com el lloc de retir dels eremites. La història d’aquest indret comença l’any 1225 quan sant Francesc d’Assís aconsegueix el permís per a ell i els altres germans franciscans per poder retirar-se a meditar isoladament en aquest espai.

Un passeig pel món eremític de Montserrat

(Josep Gordi –CR) Per fer aquesta passejada ens hem trobat a Collbató amb en Ricard Fernández, geòleg de formació i guia de muntanya per vocació. Segurament és una de les persones que millor coneix Montserrat ja que tant ens pot parlar dels materials geològics que la formen, dels il·lustres viatgers que van passar-hi al llarg dels segles XVIII i XIX o de com era la vida dels ermitans.

Joan Arimany: “La devoció popular no és filla d’un fet determinat, ve de segles enrere”

(Glòria Barrete –CR) Quan en Joan Arimany i Juventeny (Manlleu, 1966) tenia quinze anys va guanyar un premi, junt amb un company de classe, dotat amb deu mil pessetes. Amb aquelles cinc mil que li pertocaven va comprar-se un volum del costumari català. Podríem dir que la dèria per les tradicions i les devocions populars va començar aleshores per aquest manlleuenc que diàriament al seu perfil de Twitter ens recorda el santoral, les relíquies d’algun o altre sant o les tradicions populars que se celebren.

Els robatoris a esglésies a Girona s'han reduït un 74%

(Bisbat de Girona) El Bisbat de Girona, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, va impulsar l'any 2010 un pla per a prevenir els robatoris als més de 1.100 centres de culte de la diòcesi de Girona. El pla va entrar en vigor arran de les 38 denúncies que el Bisbat de Girona va notificar l'any 2010 per robatoris a temples de la diòcesi, una xifra que suposava un augment del 39% respecte l'any anterior.

panoràmica

Veure la fe