Vés al contingut

notícies relacionades

Nova campanya ‘La conversió ecològica és possible’

(Justícia i Pau) Una vintena d’entitats eclesials llancen el proper dimarts 1 de juny a les 18 h una campanya conjunta amb el lema ‘La conversió ecològica és possible’. S’han agrupat sota el nom de Xarxa Laudato si’ i fa mesos que treballen de forma coordinada. Amb aquesta campanya de sensibilització assenyalen bones pràctiques vinculades amb l’encíclica Laudato si’ i a favor d’una ecologia integral.

Cap a una ecologia integral: webinar gratuït amb Leonardo Boff

(Editorial Baula) Baula i la Fundación Edelvives et conviden a aquest webinar que respon a la crida urgent, que ha realitzat el Papa Francesc, a l'encíclica Laudato si ', sobre la cura de la casa comuna, per establir “un nou diàleg sobre la manera com estem construint el futur de la planeta”.

Crida eclesial al compromís amb una ecologia integral

(CR) Signatura col·lectiva sense precedents a l'Església catalana a favor de la conversió ecològica. Més d’un centenar de responsables i membres d’entitats, moviments i congregacions cristianes, preveres, religiosos, religioses, laics i laiques de tot Catalunya han fet públic aquest divendres el seu ‘Compromís amb una ecologia integral’.

“Em sento més a prop de Déu en un cim, que tancat en un lloc confortable”

(Josep Gordi Serrat –CR) Tarda boirosa i grisa de tardor al monestir de Montserrat. Damunt la taula de treball de la biblioteca, en Ramon Ribera-Mariné hi té un portàtil tancat i, entre d’altres llibres, una Bíblia oberta, escrita en hebreu. Amb ell iniciem la col·lecció Natura Sagrada, d’entrevistes a personatges que tenen un especial vincle espiritual amb la natura.

“Els capellans i bisbes encara no s’han llegit la Laudato Si’”

(Laura Mor –CR) El jesuïta Prem Xalxo (Ranchi, Índia, 1966) és professor de la Pontifícia Universitat Gregoriana i coordina el diploma en Ecologia integral que ofereixen conjuntament les universitats i els ateneus pontificis de Roma. L’hem entrevistat en ocasió de la seva participació al Congrés sobre l'aportació del papa Francesc.

Crida d'entitats cristianes a pregar per la biodiversitat

(CR) Tota una setmana de mobilitzacions per alertar de l’emergència climàtica. Cimera de l’ONU a Nova York. I divendres, primera vaga mundial pel clima. L’Església catalana tampoc no es desentén del repte de la cura del planeta.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe