Vés al contingut

notícies relacionades

Un any de la crisi de l'ebola

(Sant Joan de Déu) Des Juan Ciudad ONGD recorden que es compleix un any de la tragèdia que va provocar el virus de l'ebola a l'Hospital Sant Josep de Monròvia (Libèria) i que va causar la mort de tres germans de Sant Joan de Déu, entre ells Miguel Pajares, i una germana de les Missioneres de la Immaculada Concepció, a més de cinc treballadors.

Sant'Egidio fa memòria dels “nous màrtirs”

(Sant’Egidio) Fent camí cap a la Setmana Santa, la Comunitat de Sant’Egidio ha fet memòria dels testimonis de la fe que ens han deixat en els temps recents. Són molts cristians que en nombrosos llocs del món han patit persecucions, discriminacions, privacions de la llibertat religiosa i fins i tot han perdut la vida.

Paciencia Melgar: "L'ebola és la guerra sense armes que arrasa la vida de la gent"

(Glòria Barrete –CR) "Les seves ferides ens han curat, us sona aquesta afirmació?", pregunta Lluís Serra, marista i secretari de la Unió de Religiosos de Catalunya, presentant a Paciencia Melgar, monja missionera de la Immaculada Concepció i supervivent de l'ebola. "És molt adient aquesta frase durant la Quaresma i més encara per referir-me a ella, a la Paciencia, una dona que ens està curant amb els seus actes i amb la donació de la seva sang", afegeix.

"A Conakry cada dia es donen més casos de malalts i de morts per causa de l’ebola"

(Emilio Hernando –Salesians) Les tres comunitats salesianes de Guinea –Siguiri, Kankan, Conakry– estan preocupades i inquietes pel progrés de l’epidèmia hemorràgica del virus de l’ebola al país. En aquests moments ens trobem en una recrudescència de l’epidèmia en les zones urbanes i rurals. A Conakry cada dia es donen més casos de malalts/es i de morts/es per causa de l’ebola.

L'esperit dels germans de Sant Joan de Déu que han lluitat contra l'ebola

(Pascual Piles - El Bon Pastor) La pandèmia de l'ebola ha estat una gran sorpresa per a tots i no coneixem com es podrà eliminar. Són diversos els països de l’Àfrica afectats. El nombre de les persones difuntes gairebé arriben als 3.000 i els afectats molts més. Impossible poder afirmar una xifra precisa. Ambdues quantitats van en augment i per desgràcia no es veu la forma de poder frenar-les.

recull de notícies

Veure la fe