Vés al contingut

notícies relacionades

Llarga vida a les relíquies

(Laura Mor –CR) A qui se li podia acudir editar una revista en català dedicada exclusivament a les relíquies de sants presents al nostre territori? Sens dubte, a en Joan Arimany. L’interès per l’etnografia i tot el que gira entorn de la devoció popular, li ve d’adolescent. Ara dona sortida a una pila de coneixements i documentació a través de diverses iniciatives. I la més recent és la revista Reliquiae sanctorum in Catalonia.

Joan Arimany: “La devoció popular no és filla d’un fet determinat, ve de segles enrere”

(Glòria Barrete –CR) Quan en Joan Arimany i Juventeny (Manlleu, 1966) tenia quinze anys va guanyar un premi, junt amb un company de classe, dotat amb deu mil pessetes. Amb aquelles cinc mil que li pertocaven va comprar-se un volum del costumari català. Podríem dir que la dèria per les tradicions i les devocions populars va començar aleshores per aquest manlleuenc que diàriament al seu perfil de Twitter ens recorda el santoral, les relíquies d’algun o altre sant o les tradicions populars que se celebren.

"L'esperit de Sant Francesc fa que l'aire es respiri d'una altra manera"

(Glòria Barrete CR/Vic) La plana de Vic diu que en trau florida des que Sant Francesc l'amor hi predica, l'amor de Jesús, l'amor de Maria. Aquest és el poema que mossèn Cinto Verdaguer va titular Sant Francesc s'hi moria i que plasma la llegenda que hi ha al voltant del pas de Sant Francesc d'Assís per terres catalanes ara fa 800 anys.

Veure la fe