Vés al contingut

notícies relacionades

El Centre de Pastoral Litúrgica se submergirà amb Jonàs fins al fons de la balena

(CR) El llibre bíblic del profeta Jonàs és la base del nou curs que ofereix el Centre de Pastoral Litúrgica a totes aquelles persones que porten grups d'adolescents i joves, siguin monitors, consiliaris, educadors, animadors, etc. La formació, que els facilitarà recursos didàctics per treballar “com Déu confia en nosaltres, com ens estima i com ens allibera”, es durà a terme els matins de dissabtes 8 i 15 de novembre, als locals del CPL, al carrer Nàpols de Barcelona.

"Cal replantejar l'ensenyament de la religió confessional en els centres públics"

(Josep Casellas –CR/Girona) “La classe de religió confessional catòlica als centres públics” és el títol de la lliçó inaugural que va pronunciar Pere Micaló, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), aquest dijous en el transcurs dels actes d’inauguració del curs acadèmic 2014-2015 d’aquest centre.

Comencem el curs i celebrem cinc anys

“La identitat catalana s’aixeca des de les seves arrels cristianes, i des d’aquest arrelament avui acull altres confessions i conviu amb altres conviccions ètiques i humanistes. En la configuració com a país és de justícia reconèixer el paper determinant l’Església catòlica, una Església catalana que avui conserva dues actituds determinants: la decisiva adhesió a la renovació del Concili Vaticà II i a un cristianisme obert i dialogant, viscut entre la gent; i la identificació amb la cultura i llengua catalana com a expressió de la identitat pròpia de Catalunya.

Els Centres Socio-Sanitaris Catòlics ofereixen un curs especialitzat d’agents de pastoral

(CR) L’Escola de Pastoral “Nostra Senyora de la Salut” dels Centres Socio-Sanitaris Catòlics de Catalunya, associada al Camillianum, l’Institut Internacional de Teologia Pastoral Sanitària de Roma, organitza un any més el Curs biennal d’Agents de Pastoral. Aquest any arriba a la 25ena edició. És un curs de dos anys per adquirir una formació especialitzada en la intervenció pastoral en el món de la salut.

“Cal obrir-nos a la consciència que Déu parla a tothom”

(Laura Mor –CR) La meditació centrarà el IX curs de formació interreligiosa, que tindrà lloc a Montserrat aquest estiu. El grup de Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) ofereixen cinc dies perquè tota persona “sensible a la saviesa universal” pugui aprendre i compartir diferents fonaments de fe. La convocatòria s'adreça especialment a monjos i monges compromesos en el diàleg interreligiós.

La càrrega simbòlica, de bellesa i d’expressió de la fotografia, des de l’òptica del Miracle

(Abadia de Montsserrat) Aquest divendres, dissabte i diumenge Jordi Farrús i Lourdes Estrada mostraran com millorar la percepció de la realitat a través de la càmera i com fer de la fotografia una pregària o un mitjà per acostar-se a la transcendència. Ho faran en un curs personalitzat de fotografia, que organitza la Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, i que forma part del cicle 'Art i espiritualitat'.

La pastoral de la salut: "Oferim suport per encarar moments dolorosos"

(Laura Mor –CR) Com es poden acompanyar situacions delicades de malaltia? I quan es tracta amb familiars de malalts crònics o de persones en fase terminal? Aquests i d'altres temes seran abordats enguany en el curs que proposa el SIPS, el Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut, i que enguany se centra en l'ètica de la salut.

“Calen eines per promoure la responsabilitat laical”

(Laura Mor –CR) “Som conscients que hi ha molts laics i laiques que acompanyen en la fe a persones i grups i volem donar-los suport”. Anna Almuni, delegada d'Apostolat Seglar de la diòcesi de Barcelona, explica el programa L'acompanyament en la fe de persones i grups, que comença al març amb l'objectiu de preparar els laics pensant en el seu rol, present i futur, en el si de l'Església.

Veure la fe