Vés al contingut

notícies relacionades

La classe de religió ja parla en llenguatge competencial

(Eloi Aran –CR) Després de les festes de Nadal, la Conferència Episcopal Espanyola aprovarà el nou currículum de religió catòlica elaborat arran de la LOMLOE. Un cop es publiqui el nou currículum al BOE ja entrarà en aplicació de cara al proper curs 2022-2023. Entre les principals novetats hi ha la metodologia de treball, la vessant humanística, el perfil de sortida de l’alumne i l’arrelament del currículum a cada territori.

Però què passa amb la classe de religió?

(CR) A favor o en contra. Aquests són els termes bipolars en els que massa vegades es mou el debat sobre la classe de religió a l'escola, sense tenir present ni la realitat de l'assignatura avui a les aules, ni el parer dels experts en educació.

La Religió a l'escola segons l'arquebisbe Pujol

(Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona –La Vanguardia) La publicació del currículum de religió i moral catòlica al BOE ha suscitat una polèmica desmesurada i sorprenent que no respon a la realitat. M'agradaria explicar i aclarir algunes de les qüestions que aquests dies s'han plantejat.

Quatre coses que expliquen (o no) la polèmica del currículum de religió

(Jordi Llisterri –CR) "Conèixer i arrelar la fe en Al·lah, Creador de l'Univers, de tots els éssers vius i Únic Déu adorat"; "Reconèixer l'Alcorà com a paraula de Déu revelada al Profeta Muḥammad"; "llegir, recitar i memoritzar diferents fragments de l'Alcorà", "Comprèn i recita pregàries d'agraïment a Al·lah per tot el que ens ha donat"...

L’assignatura de religió musulmana, encara inexistent a Catalunya

(David Casals i Vila –CR) Petit avenç per aconseguir que a l’igual que s’ofereix una assignatura de religió catòlica o evangèlica en l’ensenyament obligatori per a les famílies que així ho demanen, passi el mateix amb la tradició musulmana, quelcom que reconeix la legislació espanyola des de 1992 però que la Generalitat segueix sense aplicar, a diferència d'altres autonomies.

panoràmica

Veure la fe

podcasts